Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtos receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Sajtos receptek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Almás, cheddar sajtos pogácsa

Almás, cheddar sajtos pogácsa

Ezek a pogácsák kellemesen édesek, és csak akkor ér el a sajt az észlelésig, amikor lenyeljük a jól megrágott falatot. Lágy, sós vajjal megkenve ideális reggeli, vagy uzsonna lehet, akár még gyerekeknek is...Az almákat meghámozzuk, és addig felezzük, amíg 16 kis kockát kapunk egy almából. Ezeket a kockákat sütőpapírra rakva megsütjük kb. 20 perc alatt, vagy amíg már száraznak érezzük a külsejét, és puhának a belsejüket. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni, de a sütőt hagyjuk bekapcsolva...

Apró sütőtökös gombócok

Apró sütőtökös gombócok

...Szűrőlapáttal egy előre elkészített serpenyőbe szedjük, melyben előzőleg kevés olívaolajjal elegyített vajat olvasztottunk. Pár pillanat alatt átforgatjuk őket, és reszelt sajttal meghintve tálaljuk. Frissen az igazi! Alternatívaként kínálható: kevés olívaolaj-vaj keverékén sütött hagymaszeletekkel, tejszínes sajtmártással, diétás változatban: némi krémes tejföllel, natúr joghurttal és szárított zsályával.

Aranysárga penne kecskesajttal

Aranysárga penne kecskesajttal

A lágy, krémes kecskesajtot sáfránnyal színezett fehérborban megolvasztjuk, majd a főtt tésztát az édesköménnyel, olajbogyóval és kapribogyóval összekevert aranyszínű mártásba forgatjuk. Vegyes salátalevelekből összeállított, egyszerű salátával tálaljuk. A sáfrányszálakat egy kis tálba morzsoljuk. Egy nagy, teflonbevonatú serpenyőben addig forrósítjuk a bort, amíg erősen gőzölögni kezd, majd a sáfrányra öntjük. Háztartási törlőpapírral tisztára töröljük a serpenyőt. A salátához az olajat, a narancslét és az ecetet egy salátástálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd habverővel simára keverjük. A salátaleveleket az öntetre dobjuk, de még nem forgatjuk össze, csak félretesszük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Aszalt paradicsomos, babos rizottó

Aszalt paradicsomos, babos rizottó

A salátával tálalt krémes rizottó laktató étel, és a végtelenségig variálható - elkészítéséhez mindenféle zöldség (friss, mélyhűtött, konzerv vagy aszalt) felhasználható. Lassan adagoljuk hozzá a forró alaplét, hogy tálaláskor elég szaftos legyen...A rizottó akkor van kész, ha a rizs megpuhult, de a szemek még egészben vannak, és a bab is megfőtt. Levesesnek és krémesnek kell lennie. Adjuk hozzá a parmezán sajtot és a fenyőmagot, sózzuk, borsozzuk tetszés szerint, és jól keverjük össze. Tálaljuk azonnal csíkokra vágott bazsalikommal megszórva...

Azték csirkés tortilla

Azték csirkés tortilla

Főleg a tizenévesek kedvében járhatunk ezzel a különleges fogással, amelyben tortillalapok közé kockára vágott csirkehúsból és vörös vesebabból álló, fűszeres paradicsomos-kukoricás paprikaszósszal leöntött töltelék kerül. A mellé kínált zöldcitrom-lével meglocsolt avokádó és ropogós zöldsaláta teszi teljessé a mexikói ízvilágot...A joghurtot elkeverjük a tejföllel, 5 dkg sajttal és a korianderzöldből 2 evőkanálnyival. Rákanalazzuk a rakottas tetejére, meghintjük a maradék sajttal, és 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Megszórjuk a maradék korianderzölddel, és szeletekre vágva forrón tálaljuk...

Hirdetés
Baconös-snidlinges-sajtos pogácsa

Baconös-snidlinges-sajtos pogácsa

Kenyérsütőben készítem a tésztát: mindent beleteszek a keverőtálba, alulra a langyos zsírt, majd a többi hozzávalót. 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom. Ha készen van, lisztezett asztalra borítom, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom, egymástól 2 cm-es távolságra tepsibe teszem. A sütőt előmelegítem 170 fokra. A tetejét tojással lekenem, és egy kockányi sajtot rakok a tetejére. Kb. 40 percig sütöm...

Borjúrizottó

Borjúrizottó

A vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, rátesszük a kisebb kockákra vágott húst, majd a saját levében puhára pároljuk. (Ha elfő a leve, kevés vízzel pótoljuk.) Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, durvára őrölt színes borsot is tehetünk bele, ízlés szerint...Végül összeforgatjuk a vágott petrezselyemmel és a reszelt sajt felével, ami kicsit összefogja majd a rizottónkat.

Camembert sajtos almaleves: elegáns és gyümölcsös

Camembert sajtos almaleves: elegáns és gyümölcsös

Tápláló krémleves finom nemes sajttal. Próbáljátok ki nyári almával, birssel vagy körtével elkészíteni. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé, és a magházát távolítsuk el. Aprítsuk kisebb darabokra, majd tegyük egy fazékba. Öntsük rá a bort, szórjuk meg a kakukkfűvel, daráljunk rá borsot, és enyhén sózzuk meg. Főzzük körülbelül 5-6 percig, míg az alma meg nem puhul, majd kézi mixerrel pürésítjük. Az összepürésített almához öntsünk még félliternyi vizet, tegyük hozzá a kis kockákra felvágott sajtot...

Camembert sajttal töltött pulykamell grillezett almával...

Camembert sajttal töltött pulykamell grillezett almával...

Mai pulyka serpenyőben: csak néhány apróság, csak néhány apró ötlet, és kész egy új recept. Sajt, dió, alma, tejszín, méz, és egy kis krumpli. A húsból négy egyforma szeletet vágunk és kiklopfoljuk. Megtöltjük camembert sajttal, majd megsózzuk és felgöngyöljük. Fóliába becsavarjuk, majd serpenyőben megsütjük...

Hirdetés
Campagnola sajtfondü

Campagnola sajtfondü

A húslevest egy lábasban felforraljuk, takarékra tesszük. Kevés sóval, borssal, szerecsendióval erősítjük az ízét, majd beletesszük a kockákra vágott sajtokat, legalább 3-4 félét. A campagnola fondü alapja a gorgonzola, de legyen benne egy kis ementáli is az íze végett, meg egy kevés camembert vagy márványsajt, ha szeretjük. A sajtdarabokat lassú tűzön, folyamatosan kevergetve olvasztani kezdjük. Vigyázzunk, mert hamar lekozmál!...

Caprese saláta

Caprese saláta

A Caprese (ejtsd: kápréze) salátában egy jellegzetesen olasz ízvilág fedezhető fel. Igazán kellemes a bazsalikom, a balzsamecet, a bors, és a paradicsom ízelegye. Próbálja ki Ön is ezt a látványos salátát! A megmosott paradicsomot és a mozzarella sajtot kb 3 mm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket váltakozva, kör alakban egy tányérra rakjuk, majd kevés borsot őrlünk rá, valamint bazsalikomlevéllel dúsan díszítjük...

Cheesecake aszalt paradicsommal

Cheesecake aszalt paradicsommal

Dolce Vita a klasszikus cheesecake mintájára, azt átalakítva készítette ezt a sós tortát, amelyben a mediterrán alapanyagok a hangsúlyosak: ricotta, aszalt paradicsom, olívabogyó, parmezán. Süthetjük egész tortának, ilyenkor érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, nem csak azért, hogy az ízek összeérjenek, hanem hogy szépen szeletelhető legyen, de akár kis formákban, egyedi adagokat is készíthetünk belőle. Hidegen, balzsamecetes zöldsalátával a legjobb...

Csirke sajtos táskával

Csirke sajtos táskával

A ropogós bundában sült csirkemellet majoránnával ízesített, lédús, de zsírszegény krémsajttal töltjük meg. Melegítsük elő a sütőt 220 °C- ra (gázsütő: 7. fokozat). A csirkemelleket két fólialap között formázzuk enyhén laposra egy nyújtófával. Vágjunk hosszában mindegyik szeletbe egy mélyedést. A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, a kenyérmorzsát, a tojássárgáját, a majoránnát, és borsozzuk ízlés szerint. Kanalazzuk a keveréket a csirkemell vájatába. Formázzuk újra a melleket, és zárjuk le a tasakokat fa koktélpálcikával...

Csőben sült juhsajtos póréhagyma

Csőben sült juhsajtos póréhagyma

Levágjuk a póréhagyma alját és zöld részét. A fehér részét hosszában kettévágjuk, megmossuk, majd kb. 10cm hosszú darabokra vágjuk. 15 percig gőzöljük, majd megszárítjuk egy konyharuhán...A juhsajtot összekeverjük az őrölt paprikával és egy kis gombás szósszal. Egy sütőtálba lerakjuk a póréhagyma felét, és beborítjuk a juhsajttal. Rátesszük a maradék póréhagymát, és leöntjük a gombaszósszal. Néhány percig sütjük, és melegen tálaljuk.

Datolyás bélszínérmék

Datolyás bélszínérmék

Sózzuk és borsozzuk meg a hússzeleteket,majd süssük forró olajban 1-2 percig mindkét oldalukat.Adjuk hozzá a félbevágott datolyákat és rövid ideig süssük őket együtt.Tegyünk 2-2 fél datolyát a húsokra,majd takarjk be 1-1 szelet sajttal.Fedjük le a serpenyőt és olvasszuk meg a sajtot...

Diós rokforttal töltött csirke

Diós rokforttal töltött csirke

A csirkét megmossuk, kívül-belül alaposan megtisztítjuk, és a hasüregét sóval bedörzsöljük. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a felvert tojással, az apró kockákra vágott zsemlével, a tejföllel, a zúzott fokhagymával. A dió felét megdaráljuk, és a sajthoz adjuk, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és 10 percre félretesszük. A pihentetés után a tölteléket jól összedolgozzuk, és a csirke hasába töltjük. A nyílást bevarrjuk, vagy hústűvel összefogjuk. A vajat tűzálló tálban felforrósítjuk, és a csirke minden oldalát óvatosan megforgatjuk benne, lepirítjuk, majd lefedve, előmelegített forró sütőbe tesszük...

Diós-pamezános keksz

Diós-pamezános keksz

Az alábbi ropogós keksz az egyik legjobb recept az olyan vészhelyzetekre, amikor illik valami házi készítésű snackkel előrukkolni, de az embernek nincs sok ideje. Gyakran készítem spontán összejövetelekre, különleges alapanyag nemigen szükséges hozzá, többnyire minden megtalálható a háztartásban. Eddig még bárhová vittem, mindig utolsó morzsáig elfogyott. Kínálható magában, de pl. friss kecskesajt mellett is kiváló. A tészta kb. 5 perc alatt elkészül, és remekül fagyasztható - utóbbi esetben ráadásul nem kell kiolvasztani, elég 2 perccel tovább sütni. A sütés napján, frissen a legfinomabb, de vészhelyzetben előző nap is megsüthető. A parmezántól intenzív ízű, a magoktól meg jó ropogós...

Tuti menü