Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtos receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Egyszerű - Lajos [2. oldal]
részletek »

Sajtos receptek képes leírás: Egyszerű - Lajos [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Egyszerű sajtos pogácsa

Egyszerű sajtos pogácsa

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük...

Farsangi svájci sajtleves

Farsangi svájci sajtleves

A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Felhevített zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, és habzásig hevítjük. Beleöntjük a tejet, a másfél deci fehérbort, sóval, frissen őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd tovább főzzük. A sajtot finom lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és folytonos kevergetés mellett a leveshez adagoljuk. Egy ideig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd a legvégén a tejszínt lazán a levesbe csurgatjuk...

Feta sajtos kenyér

Feta sajtos kenyér

Nagyon finom, puha kenyeret kapunk! Mint látható, a sajt nem olvad el benne, de nem kell azt gondolni, hogy olyan mintha sóba harapnánk, mert sütés közben a feta sós íze eltűnik. A kenyérsütő gépbe először a folyadékokat öntjük, majd rá a liszt felét a sót, cukrot, tojást, síkért majd rá a liszt a felét, és az egész tetejére rászórjuk a szétmorzsolt élesztőt, majd elindítjuk a dagasztó programot - kb 60 perc. Ha a dagasztásnak vége, kinyújtjuk 30x20 téglalappá a tésztát, és rászórjuk a felkockázott feta sajtot...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Fetás, aszalt paradicsomos mufin

Fetás, aszalt paradicsomos mufin

Különleges pékségekben kapható olívabogyós, paradicsomos kenyér adta az ihletet ehhez a fetás, aszalt paradicsomos muffinhoz, ami aperitif mellé, vagy étvágygerjesztőnek is remek, de egynél többet nem ér belőle enni, mert akkor nem marad hely a folytatásnak. 15 deka vajat teljesen simára keverünk két tojással, közben 20 deka lisztet megsózunk, megborsozunk, belekeverünk fél csomag sütőport, rozmaring levélkéket és bazsalikomot. Felkockázunk egy szűk marék aszalt paradicsomot, aminek az olaját szintén a vajas tojásba öntjük a fűszeres liszttel együtt. Jól összedolgozzuk. Ragacsos, nem folyékony tésztát kell kapnunk, de ha túl száraznak érezzük, keverjünk hozzá nyugodtan egy kis tejszínt vagy tejfölt.

Friss sajt, omlós tésztában sütve

Friss sajt, omlós tésztában sütve

Egy igazi különlegesség. És semmire sem hasonlít. Vagy igen? Ha valakinek beugrik róla valami, írjon nekünk. A lisztet és a szobahőmérsékletű vajat az egy tojássárgájával gyorsan és alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőbe tesszük, pihentetjük. A túrót egy keverőtálba helyezzük, sózzuk. Adunk hozzá egy kevés lisztet, reszelt trappista sajtot, pirított fenyőmagot, apró kockára vágott bacont, és egy tojássárgáját. A tésztát kivesszük a hűtőből. Kinyújtjuk olyan fél cm vastagra. A sütőformába tesszük és kihúzzuk a szélére is. Ráhelyezzük a túrós tölteléket. A tetejét megszórjuk sajttal, és 170 fokon megsütjük 15 perc alatt...

Hirdetés
Füstölt sajtos pogácsa

Füstölt sajtos pogácsa

A lisztet beleszitálom egy tálba. A közepébe kis mélyedést vájok, abba öntöm a meglangyosított cukros tejet, majd belemorzsolom az élesztőt. Egy-két csipet lisztet szórok a tetejére, s figyelem, mikor kezd hólyagosodni-emelkedni az élesztő. Amikor már jól megduzzadt, elkeverem, majd hozzádolgozok a margarinból 20 dkg-ot, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját és a sót. Cipóvá gyúrom, és meleg helyen a duplájára kelesztem. (Nyáron kiteszem a napra kelni, ilyenkor különösen könnyűvé válik a tészta.) Amikor megkelt, kiteszem a gyúródeszkára a cipót, elnyújtom kisujjnyi vastagságúra. Megkenem a maradék margarin felével, megszórom kb. 7 dekányi reszelt füstölt sajttal. A tésztát behajtogatom, mint egy borítékot. Újra hagyom kelni jó 10 percig, ezután megismétlem: nyújtom, kenem margarinnal, szórom sajttal, behajtom...

Fűszeres csirkenyárs, roquefortos friss salátával

Fűszeres csirkenyárs, roquefortos friss salátával

Egy egyszerűen elkészíthető, könnyű, nyarat idéző étel, ráadásként megtudhatjuk a saláta készítésének fortélyait. Még belefér! A csirkét kockára vágjuk, csirkesóval és a sóval ízesítjük, majd félretesszük, hogy a só átjárja a húst. Közben a szalonnát felszeleteljük vékony lapokra, a lilahagymát pedig cikkekre. Nyársra fűzzük őket, ilyen sorrendben: lilahagyma szalonna, csirke, majd így tovább, a lényeg, hogy mindig hagymával zárjunk. Kakukkfűvel meghintjük, és forró zsiradékon vagy nyílt lángon gyakran forgatva megsütjük őket. Közben elkészítjük a salátát. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a joghurtot, a mézet, a borsot. Ezzel az öntet kész is van.

Gorgonzola mártás

Gorgonzola mártás

...Amíg párolódik a brokkoli, elkészítjük a mártást: a tejszínt forráspontig melegítjük, kissé beforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gorgonzolát, beleolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele. Kevés vermutot adunk hozzá. Alacsony tűzön mártás sűrűségűre főzzük...

Görög olivás kenyér

Görög olivás kenyér

A langyos vízhez adjuk az elmorzsolt élesztőt, olajat és tojást. Megszórjuk liszttel és felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük és az élesztőt hozzáadjuk, géppel 6-8 percig max-on dagasztjuk, majd tálba tesszük és letakarjuk. Kb. fél óra alatt megkel. Átgyúrjuk és kb 5ox2o cm nagyságúra nyújtjuk...

Hirdetés
Hogyan süssünk sajtos kenyeret?

Hogyan süssünk sajtos kenyeret?

Ez egy szokatlan és ízletes kenyér recept! Különlegessége a hozzávalókban rejlik, amelyek sok fehérjét tartalmaznak. Nézzük, hogy hogyan készül ez a nem mindennapi kenyér!...Tegyünk minden hozzávalót a kenyérsütő edényébe, kivéve a kukoricalisztet, majd válasszuk ki a dagasztás beállítást, és indítsuk el. Tanács: Ellenőrizzük a tésztát (ne féljünk kinyitni a tetejét). A tésztának szép nyúlósnak kell lennie. Ha úgy gondoljuk, hogy a tészta túl lágy, adjunk még hozzá lisztet (egyszerre csak egy evőkanállal). Ha a tészta száraznak és csomósnak tűnik, lassanként adjunk hozzá meleg vizet...

Itália- szelet

Itália- szelet

A húst kiverjük. A paradicsomot szeletekre vágjuk. A mozzarellát és az olajbogyót lecsepegtetjük, felszeleteljük. A húsokat forró vajban mindkét oldalukon 3-5 percig sütjük, majd tűzálló tálba tesszük. Elosztjuk rajtuk a paradicsomot, olajbogyót és a bazsalikomot...

Kéksajtos burgonyaleves

Kéksajtos burgonyaleves

Gyors leves, nem zacskóból: no persze abból is lehet. De nem most. Mert bár csak \'krumplileves\', azért ez nem hétköznapi. Nem bizony. A vöröshagymát finomra vágom, kevés olajon lepirítom. Ráhelyezem a kockára vágott burgonyát, felöntöm vízzel, sózom. Megfőzöm benne a burgonyát. Amikor szétfőtt a burgonya, akkor belereszelem a kéksajtot. Kis lángon óvatosan tovább főzöm...

Kerek perec

Kerek perec

Hiányzik a kerek, a puha, a ropogós, a kicsi, a nagy, a magos, a sajtos, a sós. Mégsem mehetünk mindig moziba, csak a perec kedvéért, amit az ottani büféken kívül máshol nem nagyon majszolhatunk. De otthon miért is ne? Ha szánunk rá egy kis időt, lesz nekünk nagyon puha, foszlós, leheletnyit édeskés, nyúlós sóval ízesített, díszített perecünk. Elkészítése semmilyen különleges hozzávalót nem igényel, és szinte lehetetlen elrontani. Kedvünk szerint formázhatunk belőle rudat, karikát, masnit is, vagy amit csak szeretnénk. De azért mégis a kerek perec az igazi. Só helyett megszórhatjuk füstölt sajttal, tökmaggal, napraforgómaggal, akár fekete szezámmaggal is....

Kéttúrós sajtos pogácsa

Kéttúrós sajtos pogácsa

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, belereszeljük a fagyos margarint, és az egészet összedolgozzuk. Hozzáadjuk a szitán áttört juhtúrót meg a tehéntúrót, az élesztős tejet és 2 tojássárgáját, végül a tejfölt. Jól összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle, és letakarva félórát kelni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A tésztát 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt kétharmadával, és a hosszanti részénél feltekerjük, mint a rétest. Letakarjuk, és megint egy órát pihentetjük...

Krémes, olasz sajttorták

Krémes, olasz sajttorták

A sajttorta elkészítése nem ördöngösség, ráadásul olyan szezongyümölcsökkel variálhatod, amilyenekkel szeretnéd. A sajttorta kiváló desszertként szolgálhat, akár szülinapokon, akár kerti partikon, de akkor is hasznát veheted, ha egyszerűen csak édességre vágysz. Hidegen és sütve készített, édes és sós változata is létezik, csak a fantáziád szab határt, hogyan akarod elkészíteni. Íme, négy mesés recept, ha úgy döntöttél, ideje megbarátkoznod a kicsit szokatlan olasz édességgel...

Krémsajtos spenóttekercs

Krémsajtos spenóttekercs

Diplomáciai vendéglátással foglakozó szakácsként rengeteg alkalommalr készítettünk miniatűr étvágyfalatokat. Ez a fogás az egyik kanadai nagykövet kedvence volt. Most egy diplomata beiktatásán készítettem több falat kíséretében ezt a remek koktélfalatkát. Tegyük a felengedett spenótpürét egy finomlyukú szűrőbe, és kezünkkel alaposan nyomjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Legjobb, ha a durvább képesítésű spenótpürét használjuk. Elkészíthetjük friss spenótlevélből is, vásároljunk 50 dkg friss spenótot, majd alapos mosás után forrázzuk le forrásban lévő vízben. A kinyomkodott leveleket konyhai gyorsvágó géppel pürésítsük, és nyomjuk ki belőle a felesleges vizet....A kihűlt tekercset kenjük meg a krémsajttal, majd ismét göngyöljük fel...

Lajos Mari sajtos-paradicsomos rakott csirkemell receptje

Lajos Mari sajtos-paradicsomos rakott csirkemell receptje

Lajos Mari sajtos-paradicsomos rakott csirkemell receptje egyszerűen mennyei. Laktató egytálétel amit vendégváráskor előre elkészíthetünk, aznap amikor a vendégek jönnek csak sütni kell. Hasznos tanáccsal és az ételhez illő bor javaslattal is ellát minket a tapasztalt szakácsnő, Lajos Mari. Ezen kívül még sok különleges receptet találunk az oldalon, gyönyörű fényképekkel, amelyek segítséget nyújtanak lépésről-lépésre az elkészítésben A kezdő- és a tapasztalt szakács is talál számára megfelelő receptet, amit a gyönyörű fotók segítségével még könnyebben elkészíthet.

Tuti menü