Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtos receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Lengyel - Sajtfánk [3. oldal]
részletek »

Sajtos receptek képes leírás: Lengyel - Sajtfánk [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Lengyel sajtmártás

Lengyel sajtmártás

Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, őrölt borsot. A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, lassú tűzre. Add hozzá a vajat és a felkockázott sajtot. Amikor a sajt már felolvadt, apránként töltsd hozzá a vodkát, s (ha bírod) adhatsz még hozzá egy kis borsot...

Magyar Sajtút Hálózat

Magyar Sajtút Hálózat

A KKASE - Sajtkészítők Egyesülete 2010-ben kezdte kidolgozni a Magyar Sajtút Hálózat koncepcióját. Egy-egy sajtút olyan turisztikai programcsomagot kínál, amely komplex gasztronómiai élményt nyújt a látogatóknak, színesítve a térség turisztikai kínálatát. Bővülnek a sajtkészítők településein a szolgáltatások: az emberek megismerkedhetnek a mesterséggel, a sajtkészítők életmódjával, a tejelő állatokkal, a kultúrtájjal, hagyományos ételekkel, szokásokkal. A projekt közvetlen kedvezményezettje a látogató közönség, a turisták, továbbá azok a sajtkészítők, akik a figyelem fókuszába kerülnek. A komplex gasztro-turisztikai programcsomag az egészséges életmód és tudatos táplálkozás hívei, a slow food képviselői, a vidékjáró közösségek, az ínyencek számára is bővíti a lehetséges úti célok palettáját. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekes családok is ellátogassanak egy-egy Sajtútra. A Sajtút-állomásokon sajtkészítési bemutatókkal, vajköpüléssel, előadásokkal, játékos sajt-ismereti versenyekkel fogadjuk a látogatókat.

Mangalica szűzérmék kék és füstölt sajttal csőben sütve

Mangalica szűzérmék kék és füstölt sajttal csőben sütve

Felhasználás előtt pár nappal megvásárolom a mangalica sertésszüzet. Hártyáitól megtisztítom, sózom, borsozom, mustárral bekenem, olajos fóliába tekerem, majd hűtőbe helyezem...A megsütött kenyérszeleteket hőálló tálra teszem, rápakolom a hagymát, az elősütött érmét, a villával összetört kék sajtot, és az egészet beborítom füstölt sajtszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, amíg a sajt szép barnára nem pirul.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Mascarpone torta

Mascarpone torta

A krémsajtot elkeverem a cukorral. A tejet felforrósítom, feloldom benne a zselatint, hagyom hűlni. Addig a tejszínt habbá verem. A langyos zselatint a sajtos krémhez keverem, és óvatosan hozzáforgatom a tejszínhabot is. Ráöntöm a piskótára, hűtőben kihűtöm. Bármilyen gyümölccsel díszíthető (málna, ribizli, szeder, barack, kivi stb.)...

Medvehagyma krémleves juhsajttal

Medvehagyma krémleves juhsajttal

Sokféle receptet adtunk már a medvehagymához, mert mi szeretjük. Reméljük Önök is, és sok örömet lelnek ezekben a receptekben! A vajon lepirítjuk az apróra vágott medvehagymát. Felengedjük zöldségalaplével, és főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal, majd a lisztet krémsajttal kikeverjük, és besűrítjük vele a levest, majd pedig lepürésítjük. A juhsajtot vagy nyersen, vagy fehér kenyérre olvasztva a leves tetején tálaljuk.

Hirdetés
Medvehagymás sajtmártás

Medvehagymás sajtmártás

Hús nélkül is lehet kiváló ételeket készíteni, tudjuk mindannyian. A medvehagymás sajtmártás tökéletesen koronázza a sült zöldségeket! A zöldféléket megtisztítjuk, feldaraboljuk lesózzuk, amíg a sajtmártáshoz hozzákészülődünk. Megtisztítjuk a póréhagymát, kockára vágjuk, és vajon lepároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, majd a tejet, vagy ízlés szerint lehet a tej helyett tejszínt is. Legvégén kerül hozzá a parmezán sajt, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszer, bazsalikom, petrezselyemzöld is kerül hozzá. Így az egészet összeforraljuk...

Olajbogyó-krémleves szalámival, sajttal

Olajbogyó-krémleves szalámival, sajttal

Véletlenül sem szorítjuk háttérbe a mi nagyszerű gazdag leveseinket, pusztán a választás lehetőségét kínáljuk fel. Ez egy leveskülönlegesség, egy nagyon finom krémleves. A hagymát felszeletelem, párolom, hozzáadom a fehérbort. Beleteszem a kakukkfüvet, majd egy kevés vizet, pár szem aprított olajbogyót és mandulát is. Használhatnak mandulával töltött olívabogyót is. Fél órát főzöm. Amíg fő, az olajbogyó megmaradt részét leturmixolom fehérborral és mandulával...

Palóc Sajtút

Palóc Sajtút

Azzal, ha magyar sajtot emelünk le a boltok polcairól, azzal, ha egy-egy piacon, fesztiválon magyar sajtkészítő sajtját vásároljuk, támogatjuk a hazai sajtos szakmát, hozzájárulunk munkájukhoz, és elismerjük fáradozásaikat. A következőkben Palócföld mutatkozik be a kézműves sajtkészítők oldaláról. Ők adják a Palóc Sajtkészítők Hálózatának magját. Találnak köztük kis családi gazdaságokat, és kis üzemeket is. A palóc sajtok terroir jellegét a nógrádi lankákon, a Cserhát dombjain legelő tehenek, kecskék, juhok különleges teje adja. A Palóc Sajtút természeti környezete, kulturális hagyományai, épített öröksége, gasztro-kulturális értékei mellett nem lehet csak úgy elrohanni. Meg-megállít egy-egy várrom, turistaút, nyitott sajtos porta. Mert hát, a sajtkészítők kapuja mindig nyitva áll Önök előtt! Látogassanak el hozzájuk, ismerjék meg őket és kóstolják meg a palóc sajtokat!

Pampa steak sajtmártással

Pampa steak sajtmártással

A bélszínt kétujjnyi vastagra vágjuk, kicsit megnyomkodjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd kevés olajon forró serpenyőben közepesen átsütjük. Két paradicsomot meghámozunk és kimagozunk, majd a gombával és a paprikával együtt felkockázzuk, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a krémsajtot, a juhtúrót, a borsot, a zúzott fokhagymát, majd a maradék kibelezett paradicsomokba töltjük. A salátát összekeverjük az olajon megfonnyasztott gombával és a paradicsommal, tálaláskor mellé tesszük húst és a töltött paradicsomokat.

Hirdetés
Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

A hagymát felaprítom, a kakukiskanálfű száraitól megszabadulok, elég nekem a levél. A fokhagymát apróra felaprítom, a húst, a hagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot alaposan összegyúrom, és 10 kis gombócot csinálok belőle...Hozzáadom a paradicsomot és kakukiskanálfüvet, 1-2 evőkanál bort, sót, borsot, 1 teáskanál pirospaprikát és lassú tűzön, fedő alatt párolom 15-20 percig, hogy a gombócok átfőjenek. A gombócokat a paradicsomos szósszal egy tűzálló tányérra teszem, és szentekiskanálé avatom őket... :) Legalábbis ők ezt hiszik, mert kapnak egy-egy kis kerek mozzarella glóriát a buksijukra...

Parmezános burgonyakrémleves

Parmezános burgonyakrémleves

Tim Mälzer a németek legújabb, legmenőbb sztárséfje, az ő Jamie Oliver-ük. A következő recept tőle származik, annyi módosítással, hogy belekerült egy kis sherry és szerecsendió. A vajon, vagy olívaolajon (vajjal persze finomabb) megfuttatom a felaprított hagymát és fokhagymát, kicsit párolom. Felöntöm a tejjel és a húslevessel, majd beleteszem a meghámozott, apróra felkockázott krumplit. Hozzáadom a rozmaringot. Addig főzöm, amíg a krumpli teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadom a reszelt parmezánt...

Porhanyós sajtos

Porhanyós sajtos

A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a vajjal, a tejszínnel, teszünk bele sót, pirospaprikát. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és a masszába dolgozzuk. Az omlós tésztát három részre osztjuk, alufóliába burkoljuk, és hideg helyen, hűtőszekrényben 2 órát pihentetjük. A cipókat egymás után kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle, és miután mind a három cipóból elkészültek a formák, kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk...

Provance-i sült camambert

Provance-i sült camambert

Nem tudom Te, hogy vagy vele de én amikor hazaérek rögtön ennem kell valami finomat! Az egyik kedvencem a Sthal Judit féle sült camambert. Miért? Mert egyszerűen elkészíthető, őrült gyorsan megvan és nem utolsó sorban isteni az íze. Van egy nem túl nagy színes lapos tányérom. Azt jól megrakom felkockázott paradicsommal, hosszú csíkokra vágott kígyóuborkával, karikára vágott pritamin paprikával és retekkel ( bármilyen zöldség ami otthon van szóba jöhet :-) ). A közepébe ültetem az illatozó camambert sajtot és miután kigyönyörködtem magam a látványban befalom az egészet :-) A recept négy személyre szól, ha csak magadnak csinálod akkor elég mindenből egy. A sütőt bekapcsolom 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat), és amíg bemelegszik, előkészítem a sajtkorongokat. Mindegyik sajtdarab tetejébe 12-12 helyen mély lyukat vágok egy késsel úgy, hogy amikor beleszúrok, kicsit meg is forgatom a kés élét, mert így tágabb lesz a nyílás. Miután így végiglyuggattam a sajtokat, megpucolom a fokhagymagerezdeket, és mindegyiket felszeletelem 6-6 vékony tüskére. A nyílásokba felváltva dugdosok fokhagymatüskéket és csipetnyi fűszerkeverék-adagokat, hogy a sajtkorongok jó ízesek legyenek.

Rántott borjú sajttal töltve

Rántott borjú sajttal töltve

Ha borjúhúsból és mozzarellából és parmezánból készíted, a sajttal töltött rántott hús is új értelmet nyer. Próbáld ki ezt a különleges receptet!...A húst mossuk, tisztítsuk meg, és vágjuk fel kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Kissé klopfoljunk ki őket, és vízszintesen vágjunk beléjük zsebet'. A szikkadt kenyeret mozsárban vagy konyhai mixerben törjük morzsalékosra, majd keverjük össze a parmezánnal, a pirospaprikával és 1 csipet borssal...

Rokfortos zellerkrémleves

Rokfortos zellerkrémleves

A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon párolni kezdjük. Amikor már majdnem puha, felöntjük a zöldségalaplével, megsózzuk, és lassú tűzön teljesen puhára főzzük. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, a leveshez öntjük, azután botmixerrel az egészet egyneművé keverjük...

Sajt pácban

Sajt pácban

A csehországi sörözők egyik legkedveltebb sörkorcsolyája a nakládaný Hermelin, ez a vöröshagymával, fokhagymával, szemes borssal, peperoni paprikával fűszerezett és olajban 3-4 napig érlelt camembert sajt, amit friss barna kenyérrel tálalnak. A sajtok pácolása azonban Európa-szerte elterjedt. A pácolt sajtokat elsősorban alacsony zsírtartalmú, savanyú tejből készült sajtokból készítik, amelyek finoman harmonizálnak az ecetből és olajból készült pácokkal. A mediterrán országokban a legfinomabb olívaolajokkal teszik még ízesebbé a sajtot, míg Közép-Európában előszeretettel savanyítják a különféle sajtokat. Ehhez egy kevés citromlevet, vagy balzsamecetet használnak. Többnyire ehhez is lágyabb sajtokat választanak, de a keményebb sajtok, mint például az ementáli is nagyon jó ízűek savanyítva, különösen, ha frissen csapolt sört kínálnak hozzá. A tehén- vagy juhtejből készített kemény sajtok, mint a parmezán, egy kevés finom olívaolajon kívül nem igényelnek mást. A sajtokat a pácolással tartósítani is lehet, tehát tovább eláll, ugyanakkor a sajt és a pác fűszerezése, egy újfajta harmonikus ízélményt is ad. A sajt állaga is megváltozik némileg, kenhetőbb lesz, de a cél egy gazdagabb ízélmény elérése, amit mint az alábbi receptek is bizonyítják, számtalan variációban elérhető. Üvegben pácolt sajt - Ecetes sajt - Paradicsomos mozarella

Sajtfánk

Sajtfánk

Ízletes apró sajtfánkocskák. Nem száraz, könnyű kis finomságok. Ha vendégeket vár, ezt a finomságot nyugodtan teheti az asztal közepére! A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A vajjal körbevajazzuk az üstöt, majd beletesszük a maradékot, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket. Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet, és lereszteljük a masszát. Ezután beletesszük a reszelt sajtot, és simára keverjük...

Tuti menü