Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtos receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Sajtkosár - Sárga [4. oldal]
részletek »

Sajtos receptek képes leírás: Sajtkosár - Sárga [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Sajtkosár

Sajtkosár

Ez egy egyszerű sajtkosár, melyben nassolnivalót, vagy akár salátákat is tálalhatunk. Reszeljük le a trappista sajtot. Terítsük el kör alakban egyenletesen egy szilikonos sütőpapírdarabon. Mikruhullámú sütőben addig melegítsük, míg a sajt el nem kezd pirulni...

Sajtkrémleves cipóban

Sajtkrémleves cipóban

Nem tudod, mit csinálj camembertből? Ennél valami meleget? Íme egy tökéletes leves, mely nem kiált második fogás után. A camembert sajtot felkockázzuk. A krémsajtot egy lábosba belenyomjuk, és kevés tejszínben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a camembert, és azzal együtt olvasztjuk tovább. Ahogy felolvadtak, akkor óvatosan hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt is. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Végül a keményítővel kicsit besűrítjük...

Sajtmártás

Sajtmártás

50 g félkemény sajtot durvára reszelek. 1/2 fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát nagyon apróra vágok. 50 g vajat felforrósítok, és a hagymákat megpárolom benne. Ráteszek 2 evőkanál lisztet, elkeverem, ráöntök 2 dl tejet. Csomómentesre keverem, felforralom. Teszek bele fehérborsot, sót, kevés szerecsendiót reszelek rá. Tejjel addig hígítom, amíg híg mártást kapok, összeforralom. Leveszem a tűzről és a sajtot beleforgatom...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sajtmártás másképp

Sajtmártás másképp

Nagyon sokféle húshoz, halhoz, zöldséghez és tésztához adhatunk sajtmártást. Lássuk a receptjét! A margarint habzásig keverjük a liszttel, majd a meleg tejjel apránként felengedve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tesszük hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot, de már nem forraljuk. Fűszerezzük, és lefedve félretesszük.

Sajtos cukkinifasírt

Sajtos cukkinifasírt

A cukkinit csíkokra vágom, elektromos reszelővel durvára reszelem. Rászórom a sót, megkeverem, hogy mindenhol érje. Hagyom félórát. Ezután kézzel alaposan kinyomkodom a levét, egy tálba teszem. Belekeverem a reszelt sajtot. Hozzáadom a tojást, apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet. Őrölt borssal ízesítem, megkóstolom, elég sós-e, ha kell, teszek még bele. A serpenyőben felforrósítom az olajat. Hozzáadom a cukkinikeverékhez a zsemlemorzsát is, összekeverem.

Hirdetés
Sajtos ételek receptje

Sajtos ételek receptje

Sajtos ételek receptje a Jólkifőztem oldalon a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Mindened a sajt és nem tudsz betelni vele vagy egyszerűen olyan ételt főznél/sütnél amihez elengedhetetlen kellék? A megfelelő helyre jöttél! Az oldalon számos olyan receptet találsz, amihez alapvető feltétel a sajt. Ellesheted mi a tökéletes titok, hogy ne folyjon ki a rántott sajt Melyik fajtákból tudsz 4 sajtos pizza tésztát készíteni. Ha fejleszteni szeretnéd a tudásodat vagy netán csak olvasgatnál konyhai trükkökről a séftippek rovatot neked találtuk ki.

Sajtos hús

Sajtos hús

A húst szeletekre vágom és klopfolom. Nem kellene, de én nem szeretem klopfolás nélkül. Miközben csinálom, rétegenként sózom és borsozom. A sajtot vagy lereszelem a nagy lyukún, vagy nem. Mikor milyen kedvem van. Elég, vékony szeletekre vágni. A jénait, vagy süthető kislábost, kiolajozom és egy réteg sajtot teszek az aljába. Ez az étel úgy a legjobb, ha torta méretű lesz. Vagyis inkább karcsú-magas, mint széles-lapos....

Sajtos juhtúrós rudacskák

Sajtos juhtúrós rudacskák

A lisztet, a juhtúrót, a margarint, a sajt felét, a sót pici tejjel összegyúrjuk. Fél cm vastagra kinyújtjuk, és 1 cm-es csíkokra vágjuk derelyevágóval, vagy késsel. Tetszőleges hosszúságú rudakat formálunk belőle. Tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk...

Sajtos nokedli a hüttéből

Sajtos nokedli a hüttéből

Borsamunkatárs a síelők második csoportjába tartozik és nagyon szereti a hüttés ebédeket, ilyenkor igyekszik mindenféle számára addig ismeretlen ételt kipróbálni és hallgat a felszolgálók tanácsaira. Idén nagyszerű találkozásban volt része, amikor megismerkedett a Kasespaetzle-vel. Amikor megkérdezte a pincért, hogy ez meg miféle étel, az így felelt: Kicsit büdös, de nagyon finom. Próbáld ki. És valóban annyira ízlett neki, hogy az elkövetkező napokban még kétszer evett, és igyekezett lekottázni a receptjét, ami némi segítséggel sikerült is neki. Ez az étel távoli rokona a sztrapacskának, illetve a carbonara spagettinek, voltaképpen sajtos nokedli. A megfelelő ízhatás érdekében azonban tényleg erőteljes ízű és illatú sajttal érdemes készíteni, ellenkező esetben teljesen jellegtelen lesz...

Hirdetés
Sajtos pogácsa - egy kis csavarral

Sajtos pogácsa - egy kis csavarral

Sajtos pogácsa ügyben már igen régóta tanácstalan voltam, amikor Kocsonya Kálmán mesterszakáccsal összefutva eszembe jutott a sajtos pogácsa körüli bizonytalankodásom. Kálmán egy-két pogácsát készített már életében, ezért is voltam a legnagyobb bizalommal a receptje iránt. Ráadásul annyira azért ismert, hogy sejthette, akármilyen tucat sajtos pogácsa recepttel nem leszek elégedett. A recept megtetszett, s valóban van benne egy kis csavar.

Sajtos rétes

Sajtos rétes

A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A mazsolát 20 percre vízbe áztatjuk, lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük. A mazsolát papír törlőkendővel szárazra törölgetjük. A krémsajtot simára keverjük a tehéntúróval és a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a vágott mandulát és a mazsolát. A sajtot uborkagyalun hajszálvékony szeletekre vágjuk. A tarját vagy a sonkát vékony csíkokra metéljük, a margarint felolvasztjuk. Nagy konyharuhát megszórunk liszttel...

Sajtos rudak

Sajtos rudak

Klasszikus sós sütemény, amit gyakorta sütnek lakodalmakba is. Egyszerű, gyors, finom, s egy hét múlva is élvezhető, már ha marad...A liszthez adom a sót, szódabikarbónát, elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a sajtot, ecetet. Ezután a tejföllel és a tojással összegyúrom.Téglalap alakúra nyújtom, kb. 0,7 cm vastagra. Késsel levágom a széleket, megkenem a tojással, megszórom a reszelt sajttal...

Sajtos tallér

Sajtos tallér

A lisztbe belemorzsolom a zsírt, beleteszem a sót, köményt és a sütőport, összekeverem. Hozzáadom a reszelt sajtot. A tojást elhabarom fél deci tejjel vagy tejföllel, beleöntöm. Villával, majd kézzel összegyúrom, és még annyi tejet (tejfölt) öntök hozzá, hogy összeálljon, de ne legyen túl lágy. Meg kell kóstolni, mert a só megfelelő aránya nagyon fontos! Ha kell, gyúrok még hozzá sót.

Sajtos-sonkás kifli

Sajtos-sonkás kifli

Ez a kifli a gyermekeim kedvence. Akárhányszor sütöm, mindig azonnal felfalják. Nagyon finom, szívből ajánlom! Próbálja ki Ön is! A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!...Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket. Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére...

Sajtos-sós aprósütemény - cukorbetegeknek, diétázóknak

Sajtos-sós aprósütemény - cukorbetegeknek, diétázóknak

A hagyományos alapanyagokból készült sós süteményt cukorbetegek is fogyaszthatják, csak bele kell számítani a diétában meghatározott szénhidrát mennyiségbe. Átszitáljuk a lisztet és elmorzsoljuk benne a hideg margarint. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, 1 db tojást és 10dkg reszelt sajtot, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd 1-1,5 cm-re kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk vagy 5cm hosszú rudakat formázunk belőle. 1 tojást felverünk és a formák tetejét megkenjük vele. Ha megszáradt, újból átkenjük és megszórjuk a maradék sajttal...

Sajtroló - sajtos roló

Sajtroló - sajtos roló

A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük...

Sárga karfiol sajtkrémmel

Sárga karfiol sajtkrémmel

...Kell még egy teflon serpenyő, amiben nem ég le az étel. Kevés olajt hevítettem, majd megpirítottam a fűszereket (koriandermag, köménymag, ötfűszer és kurkuma). Amikor remek illata volt, beledobáltam a kisebb rózsákra szedett karfiolt, jól átkevertem, letakartam és készre pároltam, sütöttem. Nem öntöttem alá vizet, mert azt szerettem volna, ha vannak barnára sült foltok. És azok lettek a legjobbak. Néha, persze, át kellett keverni. Nem volt időm sajtszószt főzni, ezért a hűtőbe fellelhető sajtkrémet kevertem össze tejföllel...

Tuti menü