Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtos receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Sertés - Zöldhagymás [5. oldal]
részletek »

Sajtos receptek képes leírás: Sertés - Zöldhagymás [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Sertés szelet sajtmártással

Sertés szelet sajtmártással

Ez a recept a nemzetközi gasztronómiai eszmecsere eredménye: az Anna malomban az egyik német vendégem mutatott egy sajtmártást, amit Spanyolországban tanult. Kipróbáltam, alakítgattam a magyar nyersanyagokkal, ide jutottam. Sok dicséretet kaptam már érte!...

Sertésborda várkapitány módra

Sertésborda várkapitány módra

A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük. Ráteszünk 1 szelet sajtot, 3 szelet sonkát, zsülienre vágott csemegeuborkát és kaliforniai paprikát, azután feltekerjük, vagy lapos formára hajtogatjuk. bepanírozzuk a következő módon: először morzsában, majd a tojásban, ezután a lisztben forgatjuk meg, majd megint a tojásban, legvégül pedig a morzsában. Kisütjük az olajban, mellé friss salátát kínálhatunk.

Sertésszűz almával, kéksajttal és mustmártással

Sertésszűz almával, kéksajttal és mustmártással

A húst egyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk és egy nagy serpenyőben kevés olajon megsütjük. Lecsöpögtetve tepsibe rakjuk. Az almát meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Minden hússzeletre 1-1 almakarikát teszünk. Ennek a tetejére morzsoljuk rá a sajtot...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Spenótos-márványsajtos tortácska

Spenótos-márványsajtos tortácska

A spenót mind ricottával, mind pedig a markánsabb sajtokkal könnyen társítható. Mivel a spenót egyike lesz az első friss zöldségeknek, Ízbolygó ezzel variált. A spenót lesz az első friss zöldségek egyike, így spenótos-márványsajtos tortácskákat készítettem, de ettől függetlenül érdemes a spenót féltestvérét, a mángoldot is megkóstolni. Ennek erősebb levélnyele és húsosabb levelei vannak, ízre azonban hasonló, mint a spenót. Érdekes, hogy rendszertanilag a mángold a cékla testvérének számít. Bébispenótot is mind több helyen lehet kapni, ez pedig salátának remek. Párolni is lehet, kis fokhagymával, tejszínnel isteni köret válhat belőle. Egyébként a spenót jól bírja a fagyasztást, érdemes belőle a fagyasztóban tartani egy keveset. Sosem lehet tudni, mikor is jön jól. Készülhet belőle spenótos-ricottás lasagne, sós torta vagy akár egy kevés főzelék. Főzelék készítésénél érdemes az 1/3-át leturmixolni, ezzel sűrítve a főzelékünket. A leveles tészta szintén fagyasztóbarát...

Sült paprika tekercsek juhsajttal

Sült paprika tekercsek juhsajttal

A világ egyik legegyszerűbb receptje, alig kell hozzávaló, mégis zseniális. Ráadásul kezdők is elkészíthetik, mert nem igényel magas szintű konyhai felkészültséget. Alapanyagok közül még mindig sajt és zöldség. Volt már spenót-feta, körte-kéksajt, most pedig a paprika és a juhsajt került terítékre. A juhsajt természetesen juhtejből készül és általában erőteljes, markáns, telt ízű, jellegzetes illatú sajt. Rengeteg fajtája létezik. Legismertebb az olasz Pecorino vagy a spanyol Manchego, de létezik juhtejből készült ricotta is. A fogás előállítása igazából nem igényel magas szintű konyhai felkészültséget, azonban amolyan 'villantós' kaja lesz belőle...

Hirdetés
Sütőtökös risotto

Sütőtökös risotto

A felkockázott hagymát vajon dinszteljük, adjuk hozzá a pucolt, kb. 1,5x1,5cm kockákra vágott sütőtököt, a zsályaleveleket, majd a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, öntsük hozzá a bort, folyamatosan keverjük. Ha a rizs magába szívta a bort, jöhet az első merőkanál forró alaplé, vele együtt a felpirított fokhagyma. És így tovább. Mindig várjuk meg, amíg a rizs majdnem felszívta a levet, csak ezután jöjjön a következő adag. Ha megfőtt a rizs (18-20 perc), az utolsó adag levet, nem főzzük el teljesen. Keverjünk bele még egy diónyi vajat és 5 dkg reszelt parmezánt, azonnal tálaljuk. A tányérban reszeljünk rá újra parmezánt, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal...

Tepsiben sült marhacomb, sajttal

Tepsiben sült marhacomb, sajttal

A húst szeleteljük, a szeletek mindkét oldalát a vajon pirosra sütjük. Tepsibe fektetjük, sóval, kakukkfűvel szórjuk, borsot darálunk rá...Eközben a sajtot felszeleteljük, és a 30 perc letelte után a fóliát levéve, a húsról félre húzzuk a zöldségeket, a sajtot a húsra terítjük. Ráolvasztjuk, petrezselyemmel szórjuk, tálaljuk.

Tepsis hús

Tepsis hús

A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk, és sóval-borssal ízesítjük. A burgonyát és a hagymát karikákra vágjuk. Egy hőálló tál aljára szalonnát kockázunk, majd rétegeket készítünk: burgonyakarikák, hagymakarikák, bacon, hús. Minden réteg közé szórunk fokhagymát, illetve sózzuk-borsozzuk és majorannával hintjük. A réteget burgonyával fejezzük be, majd a tetejét bevonjuk a tejfölben elkevert reszelt sajttal (ez tetszés szerint bármilyen lehet, én sima trappistát használtam)...

Töltött krokodil-kenyér

Töltött krokodil-kenyér

Egyszerű kelt tészta, mely kicsi kézügyességgel formabontó, izgalmas alkotássá lényegül át. A töltelék ízlés szerint variálható, lehet sós, lehet édes, csak a fantáziánk szab határt! Nem ördöngösség, bátran próbálja ki bárki! Bulik, partik, büféasztalok érdekes színfoltja lesz! Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Ha megkelt, lisztezett nyújtólapra borítjuk, s fél cm vastagságú, kb 30 cm széles, 40-50 cm hosszú téglalappá nyújtjuk. A téglalap széleit derelyemetszővel szabályosra levágjuk. A leeső tésztadarabokat félretesszük, szükségünk lesz rá a végén a testrészek elkészítéséhez! A töltelék hozzávalóit a tészta közepére halmozzuk úgy, hogy mind a négy oldalán megmaradjon 10-10 cm szabad rész. A hosszanti szélét derelyemetszővel rézsútosan bevágjuk 3-4 helyen, ebből lesz a krokodil törzse...

Hirdetés
Túrós-sajtos rudacskák

Túrós-sajtos rudacskák

Könnyen elkészíthető, a sajtokkal jól variálható, és érdemes is vele kísérletezni. Gouda, cheddar, feta esetleg egy kis kék sajt, persze csak módjával, mert a sütéstől erősödik az íze, és nem biztos hogy mindenki szereti. Aki azonban kedveli az ilyesmit, az bátran adagolhatja. Először a tésztát készítjük el. Összedolgozzuk az alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk (vegyük figyelembe a juhtúró só tartalmát), majd lefóliázva a hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. A krémsajtot kikeverjük a lereszelt füstölt sajt felével, és a borssal...

Villámgyors sajttorta - videórecept

Villámgyors sajttorta - videórecept

Első lépésként vajazzunk ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverjük el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodjuk a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsük elő a sütőt a maximum hőmérsékleten. Dolgozzuk el simára a túrót, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverjük a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor tehetjük egyedivé a tortát. Öntsük a tölteléket a tortaformába, egyengessük el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süssük 45-50 percet...

Welsh rabbit (rarebit)

Welsh rabbit (rarebit)

A welsh rabbit nem igazán ínyenc vagy különleges étel, viszont annál finomabb. Valójában sajtos pirítós kenyérről van szó, de azért van hibalehetőség...Négy szelet kenyérhez vegyünk húsz deka cheddart, öt deka vajat és másfél deci sört. Ez utóbbi lehet barna vagy vörös is, de minél karakteresebb, annál jobb. A vajat és a sört melegíteni kezdjük egy vastag falú kislábosban, majd belereszeljük a sajtot...Kicsit sózzuk, erősen borsozzuk, és kis lángon, folyamatosan kevergetve az egészet sűrű krémmé főzzük. Közben ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, de csak sóval és borssal is finom. Amikor a sajt teljesen felolvadt, és a krém homogén, vastagon a megpirított kenyérszeletekre kenjük, és már tálaljuk is. Értelemszerűen remek sörkorcsolya, de tea mellé is finom. Az alkoholtartalma pár perc főzés alatt elpárolog, ezért gyerekek is ehetnek belőle.

Zöldfűszeres-sajtos buborékkenyér

Zöldfűszeres-sajtos buborékkenyér

Próbálja ki Ön is ezt a kenyérkülönlegességet! Állagában, ízében egyaránt nagyon igényes és izgalmas kenyér. Ha újdonságra vágyik, hát ne keressen tovább, ezt süsse meg! Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába a sajt és a zöldfűszerek kivételével. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet, kissé ragacsos tésztát dagasztunk. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Mikor megkelt a tészta, kivesszük az üstből, lisztezett asztalon belegyúrjuk a reszelt sajtot, ha ez megvan, akkor kétujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát. Éles késsel felvágjuk kb 40 darabkára, majd egyenként gombóccá virgoljuk őket...

Zöldhagymás sajtmártás

Zöldhagymás sajtmártás

A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, melyet a hideg tejjel felengedünk, simára keverjük, jól kiforraljuk. (azaz egy Besamel mártást készítünk) Mikor a mártásunk sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tubus Boci sajtot, addig keverjük, míg a sajt, a mártásban el nem olvad. Közben megsózzuk, ízesítjük reszelt szerecsendióval és fehérborssal. Ha kész, levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, vagy újhagymaszárat...

Tuti menü