Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pogácsa képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Pogácsa - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Pogácsa
Keresés
Találatok száma - 7 db
Almás, cheddar sajtos pogácsa

Almás, cheddar sajtos pogácsa

Ezek a pogácsák kellemesen édesek, és csak akkor ér el a sajt az észlelésig, amikor lenyeljük a jól megrágott falatot. Lágy, sós vajjal megkenve ideális reggeli, vagy uzsonna lehet, akár még gyerekeknek is...Az almákat meghámozzuk, és addig felezzük, amíg 16 kis kockát kapunk egy almából. Ezeket a kockákat sütőpapírra rakva megsütjük kb. 20 perc alatt, vagy amíg már száraznak érezzük a külsejét, és puhának a belsejüket. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni, de a sütőt hagyjuk bekapcsolva...

Baconös-snidlinges-sajtos pogácsa

Baconös-snidlinges-sajtos pogácsa

Kenyérsütőben készítem a tésztát: mindent beleteszek a keverőtálba, alulra a langyos zsírt, majd a többi hozzávalót. 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom. Ha készen van, lisztezett asztalra borítom, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom, egymástól 2 cm-es távolságra tepsibe teszem. A sütőt előmelegítem 170 fokra. A tetejét tojással lekenem, és egy kockányi sajtot rakok a tetejére. Kb. 40 percig sütöm...

Egyszerű sajtos pogácsa

Egyszerű sajtos pogácsa

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Füstölt sajtos pogácsa

Füstölt sajtos pogácsa

A lisztet beleszitálom egy tálba. A közepébe kis mélyedést vájok, abba öntöm a meglangyosított cukros tejet, majd belemorzsolom az élesztőt. Egy-két csipet lisztet szórok a tetejére, s figyelem, mikor kezd hólyagosodni-emelkedni az élesztő. Amikor már jól megduzzadt, elkeverem, majd hozzádolgozok a margarinból 20 dkg-ot, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját és a sót. Cipóvá gyúrom, és meleg helyen a duplájára kelesztem. (Nyáron kiteszem a napra kelni, ilyenkor különösen könnyűvé válik a tészta.) Amikor megkelt, kiteszem a gyúródeszkára a cipót, elnyújtom kisujjnyi vastagságúra. Megkenem a maradék margarin felével, megszórom kb. 7 dekányi reszelt füstölt sajttal. A tésztát behajtogatom, mint egy borítékot. Újra hagyom kelni jó 10 percig, ezután megismétlem: nyújtom, kenem margarinnal, szórom sajttal, behajtom...

Kéttúrós sajtos pogácsa

Kéttúrós sajtos pogácsa

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, belereszeljük a fagyos margarint, és az egészet összedolgozzuk. Hozzáadjuk a szitán áttört juhtúrót meg a tehéntúrót, az élesztős tejet és 2 tojássárgáját, végül a tejfölt. Jól összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle, és letakarva félórát kelni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A tésztát 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt kétharmadával, és a hosszanti részénél feltekerjük, mint a rétest. Letakarjuk, és megint egy órát pihentetjük...

Hirdetés
Magyar Sajtút Hálózat

Magyar Sajtút Hálózat

A KKASE - Sajtkészítők Egyesülete 2010-ben kezdte kidolgozni a Magyar Sajtút Hálózat koncepcióját. Egy-egy sajtút olyan turisztikai programcsomagot kínál, amely komplex gasztronómiai élményt nyújt a látogatóknak, színesítve a térség turisztikai kínálatát. Bővülnek a sajtkészítők településein a szolgáltatások: az emberek megismerkedhetnek a mesterséggel, a sajtkészítők életmódjával, a tejelő állatokkal, a kultúrtájjal, hagyományos ételekkel, szokásokkal. A projekt közvetlen kedvezményezettje a látogató közönség, a turisták, továbbá azok a sajtkészítők, akik a figyelem fókuszába kerülnek. A komplex gasztro-turisztikai programcsomag az egészséges életmód és tudatos táplálkozás hívei, a slow food képviselői, a vidékjáró közösségek, az ínyencek számára is bővíti a lehetséges úti célok palettáját. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekes családok is ellátogassanak egy-egy Sajtútra. A Sajtút-állomásokon sajtkészítési bemutatókkal, vajköpüléssel, előadásokkal, játékos sajt-ismereti versenyekkel fogadjuk a látogatókat.

Sajtos pogácsa - egy kis csavarral

Sajtos pogácsa - egy kis csavarral

Sajtos pogácsa ügyben már igen régóta tanácstalan voltam, amikor Kocsonya Kálmán mesterszakáccsal összefutva eszembe jutott a sajtos pogácsa körüli bizonytalankodásom. Kálmán egy-két pogácsát készített már életében, ezért is voltam a legnagyobb bizalommal a receptje iránt. Ráadásul annyira azért ismert, hogy sejthette, akármilyen tucat sajtos pogácsa recepttel nem leszek elégedett. A recept megtetszett, s valóban van benne egy kis csavar.

Tuti menü