Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajt és marhahús képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Sajt és marhahús - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Sajt és marhahús
Keresés
Találatok száma - 7 db
Borjúrizottó

Borjúrizottó

A vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, rátesszük a kisebb kockákra vágott húst, majd a saját levében puhára pároljuk. (Ha elfő a leve, kevés vízzel pótoljuk.) Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, durvára őrölt színes borsot is tehetünk bele, ízlés szerint...Végül összeforgatjuk a vágott petrezselyemmel és a reszelt sajt felével, ami kicsit összefogja majd a rizottónkat.

Datolyás bélszínérmék

Datolyás bélszínérmék

Sózzuk és borsozzuk meg a hússzeleteket,majd süssük forró olajban 1-2 percig mindkét oldalukat.Adjuk hozzá a félbevágott datolyákat és rövid ideig süssük őket együtt.Tegyünk 2-2 fél datolyát a húsokra,majd takarjk be 1-1 szelet sajttal.Fedjük le a serpenyőt és olvasszuk meg a sajtot...

Itália- szelet

Itália- szelet

A húst kiverjük. A paradicsomot szeletekre vágjuk. A mozzarellát és az olajbogyót lecsepegtetjük, felszeleteljük. A húsokat forró vajban mindkét oldalukon 3-5 percig sütjük, majd tűzálló tálba tesszük. Elosztjuk rajtuk a paradicsomot, olajbogyót és a bazsalikomot...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Pampa steak sajtmártással

Pampa steak sajtmártással

A bélszínt kétujjnyi vastagra vágjuk, kicsit megnyomkodjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd kevés olajon forró serpenyőben közepesen átsütjük. Két paradicsomot meghámozunk és kimagozunk, majd a gombával és a paprikával együtt felkockázzuk, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a krémsajtot, a juhtúrót, a borsot, a zúzott fokhagymát, majd a maradék kibelezett paradicsomokba töltjük. A salátát összekeverjük az olajon megfonnyasztott gombával és a paradicsommal, tálaláskor mellé tesszük húst és a töltött paradicsomokat.

Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

A hagymát felaprítom, a kakukiskanálfű száraitól megszabadulok, elég nekem a levél. A fokhagymát apróra felaprítom, a húst, a hagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot alaposan összegyúrom, és 10 kis gombócot csinálok belőle...Hozzáadom a paradicsomot és kakukiskanálfüvet, 1-2 evőkanál bort, sót, borsot, 1 teáskanál pirospaprikát és lassú tűzön, fedő alatt párolom 15-20 percig, hogy a gombócok átfőjenek. A gombócokat a paradicsomos szósszal egy tűzálló tányérra teszem, és szentekiskanálé avatom őket... :) Legalábbis ők ezt hiszik, mert kapnak egy-egy kis kerek mozzarella glóriát a buksijukra...

Hirdetés
Rántott borjú sajttal töltve

Rántott borjú sajttal töltve

Ha borjúhúsból és mozzarellából és parmezánból készíted, a sajttal töltött rántott hús is új értelmet nyer. Próbáld ki ezt a különleges receptet!...A húst mossuk, tisztítsuk meg, és vágjuk fel kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Kissé klopfoljunk ki őket, és vízszintesen vágjunk beléjük zsebet'. A szikkadt kenyeret mozsárban vagy konyhai mixerben törjük morzsalékosra, majd keverjük össze a parmezánnal, a pirospaprikával és 1 csipet borssal...

Tepsiben sült marhacomb, sajttal

Tepsiben sült marhacomb, sajttal

A húst szeleteljük, a szeletek mindkét oldalát a vajon pirosra sütjük. Tepsibe fektetjük, sóval, kakukkfűvel szórjuk, borsot darálunk rá...Eközben a sajtot felszeleteljük, és a 30 perc letelte után a fóliát levéve, a húsról félre húzzuk a zöldségeket, a sajtot a húsra terítjük. Ráolvasztjuk, petrezselyemmel szórjuk, tálaljuk.

Tuti menü