Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajt és sertéshús képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Sajt és sertéshús - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Sajt és sertéshús
Keresés
Találatok száma - 6 db
Mangalica szűzérmék kék és füstölt sajttal csőben sütve

Mangalica szűzérmék kék és füstölt sajttal csőben sütve

Felhasználás előtt pár nappal megvásárolom a mangalica sertésszüzet. Hártyáitól megtisztítom, sózom, borsozom, mustárral bekenem, olajos fóliába tekerem, majd hűtőbe helyezem...A megsütött kenyérszeleteket hőálló tálra teszem, rápakolom a hagymát, az elősütött érmét, a villával összetört kék sajtot, és az egészet beborítom füstölt sajtszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, amíg a sajt szép barnára nem pirul.

Sajtos hús

Sajtos hús

A húst szeletekre vágom és klopfolom. Nem kellene, de én nem szeretem klopfolás nélkül. Miközben csinálom, rétegenként sózom és borsozom. A sajtot vagy lereszelem a nagy lyukún, vagy nem. Mikor milyen kedvem van. Elég, vékony szeletekre vágni. A jénait, vagy süthető kislábost, kiolajozom és egy réteg sajtot teszek az aljába. Ez az étel úgy a legjobb, ha torta méretű lesz. Vagyis inkább karcsú-magas, mint széles-lapos....

Sertés szelet sajtmártással

Sertés szelet sajtmártással

Ez a recept a nemzetközi gasztronómiai eszmecsere eredménye: az Anna malomban az egyik német vendégem mutatott egy sajtmártást, amit Spanyolországban tanult. Kipróbáltam, alakítgattam a magyar nyersanyagokkal, ide jutottam. Sok dicséretet kaptam már érte!...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sertésborda várkapitány módra

Sertésborda várkapitány módra

A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük. Ráteszünk 1 szelet sajtot, 3 szelet sonkát, zsülienre vágott csemegeuborkát és kaliforniai paprikát, azután feltekerjük, vagy lapos formára hajtogatjuk. bepanírozzuk a következő módon: először morzsában, majd a tojásban, ezután a lisztben forgatjuk meg, majd megint a tojásban, legvégül pedig a morzsában. Kisütjük az olajban, mellé friss salátát kínálhatunk.

Sertésszűz almával, kéksajttal és mustmártással

Sertésszűz almával, kéksajttal és mustmártással

A húst egyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk és egy nagy serpenyőben kevés olajon megsütjük. Lecsöpögtetve tepsibe rakjuk. Az almát meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Minden hússzeletre 1-1 almakarikát teszünk. Ennek a tetejére morzsoljuk rá a sajtot...

Hirdetés
Tepsis hús

Tepsis hús

A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk, és sóval-borssal ízesítjük. A burgonyát és a hagymát karikákra vágjuk. Egy hőálló tál aljára szalonnát kockázunk, majd rétegeket készítünk: burgonyakarikák, hagymakarikák, bacon, hús. Minden réteg közé szórunk fokhagymát, illetve sózzuk-borsozzuk és majorannával hintjük. A réteget burgonyával fejezzük be, majd a tetejét bevonjuk a tejfölben elkevert reszelt sajttal (ez tetszés szerint bármilyen lehet, én sima trappistát használtam)...

Tuti menü