Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajt és tészta képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Sajt és tészta - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Sajt és tészta
Keresés
Találatok száma - 3 db
Aranysárga penne kecskesajttal

Aranysárga penne kecskesajttal

A lágy, krémes kecskesajtot sáfránnyal színezett fehérborban megolvasztjuk, majd a főtt tésztát az édesköménnyel, olajbogyóval és kapribogyóval összekevert aranyszínű mártásba forgatjuk. Vegyes salátalevelekből összeállított, egyszerű salátával tálaljuk. A sáfrányszálakat egy kis tálba morzsoljuk. Egy nagy, teflonbevonatú serpenyőben addig forrósítjuk a bort, amíg erősen gőzölögni kezd, majd a sáfrányra öntjük. Háztartási törlőpapírral tisztára töröljük a serpenyőt. A salátához az olajat, a narancslét és az ecetet egy salátástálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd habverővel simára keverjük. A salátaleveleket az öntetre dobjuk, de még nem forgatjuk össze, csak félretesszük...

Azték csirkés tortilla

Azték csirkés tortilla

Főleg a tizenévesek kedvében járhatunk ezzel a különleges fogással, amelyben tortillalapok közé kockára vágott csirkehúsból és vörös vesebabból álló, fűszeres paradicsomos-kukoricás paprikaszósszal leöntött töltelék kerül. A mellé kínált zöldcitrom-lével meglocsolt avokádó és ropogós zöldsaláta teszi teljessé a mexikói ízvilágot...A joghurtot elkeverjük a tejföllel, 5 dkg sajttal és a korianderzöldből 2 evőkanálnyival. Rákanalazzuk a rakottas tetejére, meghintjük a maradék sajttal, és 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Megszórjuk a maradék korianderzölddel, és szeletekre vágva forrón tálaljuk...

Sajtos nokedli a hüttéből

Sajtos nokedli a hüttéből

Borsamunkatárs a síelők második csoportjába tartozik és nagyon szereti a hüttés ebédeket, ilyenkor igyekszik mindenféle számára addig ismeretlen ételt kipróbálni és hallgat a felszolgálók tanácsaira. Idén nagyszerű találkozásban volt része, amikor megismerkedett a Kasespaetzle-vel. Amikor megkérdezte a pincért, hogy ez meg miféle étel, az így felelt: Kicsit büdös, de nagyon finom. Próbáld ki. És valóban annyira ízlett neki, hogy az elkövetkező napokban még kétszer evett, és igyekezett lekottázni a receptjét, ami némi segítséggel sikerült is neki. Ez az étel távoli rokona a sztrapacskának, illetve a carbonara spagettinek, voltaképpen sajtos nokedli. A megfelelő ízhatás érdekében azonban tényleg erőteljes ízű és illatú sajttal érdemes készíteni, ellenkező esetben teljesen jellegtelen lesz...

Tuti menü