Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajt és zöldség képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Sajt és zöldség - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Sajt és zöldség
Keresés
Találatok száma - 11 db
Apró sütőtökös gombócok

Apró sütőtökös gombócok

...Szűrőlapáttal egy előre elkészített serpenyőbe szedjük, melyben előzőleg kevés olívaolajjal elegyített vajat olvasztottunk. Pár pillanat alatt átforgatjuk őket, és reszelt sajttal meghintve tálaljuk. Frissen az igazi! Alternatívaként kínálható: kevés olívaolaj-vaj keverékén sütött hagymaszeletekkel, tejszínes sajtmártással, diétás változatban: némi krémes tejföllel, natúr joghurttal és szárított zsályával.

Aszalt paradicsomos, babos rizottó

Aszalt paradicsomos, babos rizottó

A salátával tálalt krémes rizottó laktató étel, és a végtelenségig variálható - elkészítéséhez mindenféle zöldség (friss, mélyhűtött, konzerv vagy aszalt) felhasználható. Lassan adagoljuk hozzá a forró alaplét, hogy tálaláskor elég szaftos legyen...A rizottó akkor van kész, ha a rizs megpuhult, de a szemek még egészben vannak, és a bab is megfőtt. Levesesnek és krémesnek kell lennie. Adjuk hozzá a parmezán sajtot és a fenyőmagot, sózzuk, borsozzuk tetszés szerint, és jól keverjük össze. Tálaljuk azonnal csíkokra vágott bazsalikommal megszórva...

Csőben sült juhsajtos póréhagyma

Csőben sült juhsajtos póréhagyma

Levágjuk a póréhagyma alját és zöld részét. A fehér részét hosszában kettévágjuk, megmossuk, majd kb. 10cm hosszú darabokra vágjuk. 15 percig gőzöljük, majd megszárítjuk egy konyharuhán...A juhsajtot összekeverjük az őrölt paprikával és egy kis gombás szósszal. Egy sütőtálba lerakjuk a póréhagyma felét, és beborítjuk a juhsajttal. Rátesszük a maradék póréhagymát, és leöntjük a gombaszósszal. Néhány percig sütjük, és melegen tálaljuk.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Krémsajtos spenóttekercs

Krémsajtos spenóttekercs

Diplomáciai vendéglátással foglakozó szakácsként rengeteg alkalommalr készítettünk miniatűr étvágyfalatokat. Ez a fogás az egyik kanadai nagykövet kedvence volt. Most egy diplomata beiktatásán készítettem több falat kíséretében ezt a remek koktélfalatkát. Tegyük a felengedett spenótpürét egy finomlyukú szűrőbe, és kezünkkel alaposan nyomjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Legjobb, ha a durvább képesítésű spenótpürét használjuk. Elkészíthetjük friss spenótlevélből is, vásároljunk 50 dkg friss spenótot, majd alapos mosás után forrázzuk le forrásban lévő vízben. A kinyomkodott leveleket konyhai gyorsvágó géppel pürésítsük, és nyomjuk ki belőle a felesleges vizet....A kihűlt tekercset kenjük meg a krémsajttal, majd ismét göngyöljük fel...

Provance-i sült camambert

Provance-i sült camambert

Nem tudom Te, hogy vagy vele de én amikor hazaérek rögtön ennem kell valami finomat! Az egyik kedvencem a Sthal Judit féle sült camambert. Miért? Mert egyszerűen elkészíthető, őrült gyorsan megvan és nem utolsó sorban isteni az íze. Van egy nem túl nagy színes lapos tányérom. Azt jól megrakom felkockázott paradicsommal, hosszú csíkokra vágott kígyóuborkával, karikára vágott pritamin paprikával és retekkel ( bármilyen zöldség ami otthon van szóba jöhet :-) ). A közepébe ültetem az illatozó camambert sajtot és miután kigyönyörködtem magam a látványban befalom az egészet :-) A recept négy személyre szól, ha csak magadnak csinálod akkor elég mindenből egy. A sütőt bekapcsolom 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat), és amíg bemelegszik, előkészítem a sajtkorongokat. Mindegyik sajtdarab tetejébe 12-12 helyen mély lyukat vágok egy késsel úgy, hogy amikor beleszúrok, kicsit meg is forgatom a kés élét, mert így tágabb lesz a nyílás. Miután így végiglyuggattam a sajtokat, megpucolom a fokhagymagerezdeket, és mindegyiket felszeletelem 6-6 vékony tüskére. A nyílásokba felváltva dugdosok fokhagymatüskéket és csipetnyi fűszerkeverék-adagokat, hogy a sajtkorongok jó ízesek legyenek.

Hirdetés
Sajt pácban

Sajt pácban

A csehországi sörözők egyik legkedveltebb sörkorcsolyája a nakládaný Hermelin, ez a vöröshagymával, fokhagymával, szemes borssal, peperoni paprikával fűszerezett és olajban 3-4 napig érlelt camembert sajt, amit friss barna kenyérrel tálalnak. A sajtok pácolása azonban Európa-szerte elterjedt. A pácolt sajtokat elsősorban alacsony zsírtartalmú, savanyú tejből készült sajtokból készítik, amelyek finoman harmonizálnak az ecetből és olajból készült pácokkal. A mediterrán országokban a legfinomabb olívaolajokkal teszik még ízesebbé a sajtot, míg Közép-Európában előszeretettel savanyítják a különféle sajtokat. Ehhez egy kevés citromlevet, vagy balzsamecetet használnak. Többnyire ehhez is lágyabb sajtokat választanak, de a keményebb sajtok, mint például az ementáli is nagyon jó ízűek savanyítva, különösen, ha frissen csapolt sört kínálnak hozzá. A tehén- vagy juhtejből készített kemény sajtok, mint a parmezán, egy kevés finom olívaolajon kívül nem igényelnek mást. A sajtokat a pácolással tartósítani is lehet, tehát tovább eláll, ugyanakkor a sajt és a pác fűszerezése, egy újfajta harmonikus ízélményt is ad. A sajt állaga is megváltozik némileg, kenhetőbb lesz, de a cél egy gazdagabb ízélmény elérése, amit mint az alábbi receptek is bizonyítják, számtalan variációban elérhető. Üvegben pácolt sajt - Ecetes sajt - Paradicsomos mozarella

Sajtos cukkinifasírt

Sajtos cukkinifasírt

A cukkinit csíkokra vágom, elektromos reszelővel durvára reszelem. Rászórom a sót, megkeverem, hogy mindenhol érje. Hagyom félórát. Ezután kézzel alaposan kinyomkodom a levét, egy tálba teszem. Belekeverem a reszelt sajtot. Hozzáadom a tojást, apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet. Őrölt borssal ízesítem, megkóstolom, elég sós-e, ha kell, teszek még bele. A serpenyőben felforrósítom az olajat. Hozzáadom a cukkinikeverékhez a zsemlemorzsát is, összekeverem.

Sajtos ételek receptje

Sajtos ételek receptje

Sajtos ételek receptje a Jólkifőztem oldalon a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Mindened a sajt és nem tudsz betelni vele vagy egyszerűen olyan ételt főznél/sütnél amihez elengedhetetlen kellék? A megfelelő helyre jöttél! Az oldalon számos olyan receptet találsz, amihez alapvető feltétel a sajt. Ellesheted mi a tökéletes titok, hogy ne folyjon ki a rántott sajt Melyik fajtákból tudsz 4 sajtos pizza tésztát készíteni. Ha fejleszteni szeretnéd a tudásodat vagy netán csak olvasgatnál konyhai trükkökről a séftippek rovatot neked találtuk ki.

Sárga karfiol sajtkrémmel

Sárga karfiol sajtkrémmel

...Kell még egy teflon serpenyő, amiben nem ég le az étel. Kevés olajt hevítettem, majd megpirítottam a fűszereket (koriandermag, köménymag, ötfűszer és kurkuma). Amikor remek illata volt, beledobáltam a kisebb rózsákra szedett karfiolt, jól átkevertem, letakartam és készre pároltam, sütöttem. Nem öntöttem alá vizet, mert azt szerettem volna, ha vannak barnára sült foltok. És azok lettek a legjobbak. Néha, persze, át kellett keverni. Nem volt időm sajtszószt főzni, ezért a hűtőbe fellelhető sajtkrémet kevertem össze tejföllel...

Hirdetés
Sült paprika tekercsek juhsajttal

Sült paprika tekercsek juhsajttal

A világ egyik legegyszerűbb receptje, alig kell hozzávaló, mégis zseniális. Ráadásul kezdők is elkészíthetik, mert nem igényel magas szintű konyhai felkészültséget. Alapanyagok közül még mindig sajt és zöldség. Volt már spenót-feta, körte-kéksajt, most pedig a paprika és a juhsajt került terítékre. A juhsajt természetesen juhtejből készül és általában erőteljes, markáns, telt ízű, jellegzetes illatú sajt. Rengeteg fajtája létezik. Legismertebb az olasz Pecorino vagy a spanyol Manchego, de létezik juhtejből készült ricotta is. A fogás előállítása igazából nem igényel magas szintű konyhai felkészültséget, azonban amolyan 'villantós' kaja lesz belőle...

Sütőtökös risotto

Sütőtökös risotto

A felkockázott hagymát vajon dinszteljük, adjuk hozzá a pucolt, kb. 1,5x1,5cm kockákra vágott sütőtököt, a zsályaleveleket, majd a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, öntsük hozzá a bort, folyamatosan keverjük. Ha a rizs magába szívta a bort, jöhet az első merőkanál forró alaplé, vele együtt a felpirított fokhagyma. És így tovább. Mindig várjuk meg, amíg a rizs majdnem felszívta a levet, csak ezután jöjjön a következő adag. Ha megfőtt a rizs (18-20 perc), az utolsó adag levet, nem főzzük el teljesen. Keverjünk bele még egy diónyi vajat és 5 dkg reszelt parmezánt, azonnal tálaljuk. A tányérban reszeljünk rá újra parmezánt, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal...

Tuti menü