Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtmártás - sajtszósz képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Sajtmártás - sajtszósz - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Sajtmártás - sajtszósz
Keresés
Találatok száma - 8 db
Campagnola sajtfondü

Campagnola sajtfondü

A húslevest egy lábasban felforraljuk, takarékra tesszük. Kevés sóval, borssal, szerecsendióval erősítjük az ízét, majd beletesszük a kockákra vágott sajtokat, legalább 3-4 félét. A campagnola fondü alapja a gorgonzola, de legyen benne egy kis ementáli is az íze végett, meg egy kevés camembert vagy márványsajt, ha szeretjük. A sajtdarabokat lassú tűzön, folyamatosan kevergetve olvasztani kezdjük. Vigyázzunk, mert hamar lekozmál!...

Gorgonzola mártás

Gorgonzola mártás

...Amíg párolódik a brokkoli, elkészítjük a mártást: a tejszínt forráspontig melegítjük, kissé beforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gorgonzolát, beleolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele. Kevés vermutot adunk hozzá. Alacsony tűzön mártás sűrűségűre főzzük...

Lengyel sajtmártás

Lengyel sajtmártás

Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, őrölt borsot. A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, lassú tűzre. Add hozzá a vajat és a felkockázott sajtot. Amikor a sajt már felolvadt, apránként töltsd hozzá a vodkát, s (ha bírod) adhatsz még hozzá egy kis borsot...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Medvehagymás sajtmártás

Medvehagymás sajtmártás

Hús nélkül is lehet kiváló ételeket készíteni, tudjuk mindannyian. A medvehagymás sajtmártás tökéletesen koronázza a sült zöldségeket! A zöldféléket megtisztítjuk, feldaraboljuk lesózzuk, amíg a sajtmártáshoz hozzákészülődünk. Megtisztítjuk a póréhagymát, kockára vágjuk, és vajon lepároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, majd a tejet, vagy ízlés szerint lehet a tej helyett tejszínt is. Legvégén kerül hozzá a parmezán sajt, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszer, bazsalikom, petrezselyemzöld is kerül hozzá. Így az egészet összeforraljuk...

Sajtmártás

Sajtmártás

50 g félkemény sajtot durvára reszelek. 1/2 fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát nagyon apróra vágok. 50 g vajat felforrósítok, és a hagymákat megpárolom benne. Ráteszek 2 evőkanál lisztet, elkeverem, ráöntök 2 dl tejet. Csomómentesre keverem, felforralom. Teszek bele fehérborsot, sót, kevés szerecsendiót reszelek rá. Tejjel addig hígítom, amíg híg mártást kapok, összeforralom. Leveszem a tűzről és a sajtot beleforgatom...

Hirdetés
Sajtmártás másképp

Sajtmártás másképp

Nagyon sokféle húshoz, halhoz, zöldséghez és tésztához adhatunk sajtmártást. Lássuk a receptjét! A margarint habzásig keverjük a liszttel, majd a meleg tejjel apránként felengedve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tesszük hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot, de már nem forraljuk. Fűszerezzük, és lefedve félretesszük.

Welsh rabbit (rarebit)

Welsh rabbit (rarebit)

A welsh rabbit nem igazán ínyenc vagy különleges étel, viszont annál finomabb. Valójában sajtos pirítós kenyérről van szó, de azért van hibalehetőség...Négy szelet kenyérhez vegyünk húsz deka cheddart, öt deka vajat és másfél deci sört. Ez utóbbi lehet barna vagy vörös is, de minél karakteresebb, annál jobb. A vajat és a sört melegíteni kezdjük egy vastag falú kislábosban, majd belereszeljük a sajtot...Kicsit sózzuk, erősen borsozzuk, és kis lángon, folyamatosan kevergetve az egészet sűrű krémmé főzzük. Közben ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, de csak sóval és borssal is finom. Amikor a sajt teljesen felolvadt, és a krém homogén, vastagon a megpirított kenyérszeletekre kenjük, és már tálaljuk is. Értelemszerűen remek sörkorcsolya, de tea mellé is finom. Az alkoholtartalma pár perc főzés alatt elpárolog, ezért gyerekek is ehetnek belőle.

Zöldhagymás sajtmártás

Zöldhagymás sajtmártás

A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, melyet a hideg tejjel felengedünk, simára keverjük, jól kiforraljuk. (azaz egy Besamel mártást készítünk) Mikor a mártásunk sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tubus Boci sajtot, addig keverjük, míg a sajt, a mártásban el nem olvad. Közben megsózzuk, ízesítjük reszelt szerecsendióval és fehérborssal. Ha kész, levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, vagy újhagymaszárat...

Tuti menü