Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtos levesek képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Sajtos levesek - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Sajtos levesek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Camembert sajtos almaleves: elegáns és gyümölcsös

Camembert sajtos almaleves: elegáns és gyümölcsös

Tápláló krémleves finom nemes sajttal. Próbáljátok ki nyári almával, birssel vagy körtével elkészíteni. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé, és a magházát távolítsuk el. Aprítsuk kisebb darabokra, majd tegyük egy fazékba. Öntsük rá a bort, szórjuk meg a kakukkfűvel, daráljunk rá borsot, és enyhén sózzuk meg. Főzzük körülbelül 5-6 percig, míg az alma meg nem puhul, majd kézi mixerrel pürésítjük. Az összepürésített almához öntsünk még félliternyi vizet, tegyük hozzá a kis kockákra felvágott sajtot...

Farsangi svájci sajtleves

Farsangi svájci sajtleves

A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Felhevített zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, és habzásig hevítjük. Beleöntjük a tejet, a másfél deci fehérbort, sóval, frissen őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd tovább főzzük. A sajtot finom lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és folytonos kevergetés mellett a leveshez adagoljuk. Egy ideig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd a legvégén a tejszínt lazán a levesbe csurgatjuk...

Kéksajtos burgonyaleves

Kéksajtos burgonyaleves

Gyors leves, nem zacskóból: no persze abból is lehet. De nem most. Mert bár csak \'krumplileves\', azért ez nem hétköznapi. Nem bizony. A vöröshagymát finomra vágom, kevés olajon lepirítom. Ráhelyezem a kockára vágott burgonyát, felöntöm vízzel, sózom. Megfőzöm benne a burgonyát. Amikor szétfőtt a burgonya, akkor belereszelem a kéksajtot. Kis lángon óvatosan tovább főzöm...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Medvehagyma krémleves juhsajttal

Medvehagyma krémleves juhsajttal

Sokféle receptet adtunk már a medvehagymához, mert mi szeretjük. Reméljük Önök is, és sok örömet lelnek ezekben a receptekben! A vajon lepirítjuk az apróra vágott medvehagymát. Felengedjük zöldségalaplével, és főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal, majd a lisztet krémsajttal kikeverjük, és besűrítjük vele a levest, majd pedig lepürésítjük. A juhsajtot vagy nyersen, vagy fehér kenyérre olvasztva a leves tetején tálaljuk.

Olajbogyó-krémleves szalámival, sajttal

Olajbogyó-krémleves szalámival, sajttal

Véletlenül sem szorítjuk háttérbe a mi nagyszerű gazdag leveseinket, pusztán a választás lehetőségét kínáljuk fel. Ez egy leveskülönlegesség, egy nagyon finom krémleves. A hagymát felszeletelem, párolom, hozzáadom a fehérbort. Beleteszem a kakukkfüvet, majd egy kevés vizet, pár szem aprított olajbogyót és mandulát is. Használhatnak mandulával töltött olívabogyót is. Fél órát főzöm. Amíg fő, az olajbogyó megmaradt részét leturmixolom fehérborral és mandulával...

Hirdetés
Parmezános burgonyakrémleves

Parmezános burgonyakrémleves

Tim Mälzer a németek legújabb, legmenőbb sztárséfje, az ő Jamie Oliver-ük. A következő recept tőle származik, annyi módosítással, hogy belekerült egy kis sherry és szerecsendió. A vajon, vagy olívaolajon (vajjal persze finomabb) megfuttatom a felaprított hagymát és fokhagymát, kicsit párolom. Felöntöm a tejjel és a húslevessel, majd beleteszem a meghámozott, apróra felkockázott krumplit. Hozzáadom a rozmaringot. Addig főzöm, amíg a krumpli teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadom a reszelt parmezánt...

Rokfortos zellerkrémleves

Rokfortos zellerkrémleves

A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon párolni kezdjük. Amikor már majdnem puha, felöntjük a zöldségalaplével, megsózzuk, és lassú tűzön teljesen puhára főzzük. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, a leveshez öntjük, azután botmixerrel az egészet egyneművé keverjük...

Sajtkrémleves cipóban

Sajtkrémleves cipóban

Nem tudod, mit csinálj camembertből? Ennél valami meleget? Íme egy tökéletes leves, mely nem kiált második fogás után. A camembert sajtot felkockázzuk. A krémsajtot egy lábosba belenyomjuk, és kevés tejszínben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a camembert, és azzal együtt olvasztjuk tovább. Ahogy felolvadtak, akkor óvatosan hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt is. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Végül a keményítővel kicsit besűrítjük...

Tuti menü