Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtós sós sütik képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Sajtós sós sütik - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Sajtós sós sütik
Keresés
Találatok száma - 13 db
Diós-pamezános keksz

Diós-pamezános keksz

Az alábbi ropogós keksz az egyik legjobb recept az olyan vészhelyzetekre, amikor illik valami házi készítésű snackkel előrukkolni, de az embernek nincs sok ideje. Gyakran készítem spontán összejövetelekre, különleges alapanyag nemigen szükséges hozzá, többnyire minden megtalálható a háztartásban. Eddig még bárhová vittem, mindig utolsó morzsáig elfogyott. Kínálható magában, de pl. friss kecskesajt mellett is kiváló. A tészta kb. 5 perc alatt elkészül, és remekül fagyasztható - utóbbi esetben ráadásul nem kell kiolvasztani, elég 2 perccel tovább sütni. A sütés napján, frissen a legfinomabb, de vészhelyzetben előző nap is megsüthető. A parmezántól intenzív ízű, a magoktól meg jó ropogós...

Kerek perec

Kerek perec

Hiányzik a kerek, a puha, a ropogós, a kicsi, a nagy, a magos, a sajtos, a sós. Mégsem mehetünk mindig moziba, csak a perec kedvéért, amit az ottani büféken kívül máshol nem nagyon majszolhatunk. De otthon miért is ne? Ha szánunk rá egy kis időt, lesz nekünk nagyon puha, foszlós, leheletnyit édeskés, nyúlós sóval ízesített, díszített perecünk. Elkészítése semmilyen különleges hozzávalót nem igényel, és szinte lehetetlen elrontani. Kedvünk szerint formázhatunk belőle rudat, karikát, masnit is, vagy amit csak szeretnénk. De azért mégis a kerek perec az igazi. Só helyett megszórhatjuk füstölt sajttal, tökmaggal, napraforgómaggal, akár fekete szezámmaggal is....

Porhanyós sajtos

Porhanyós sajtos

A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a vajjal, a tejszínnel, teszünk bele sót, pirospaprikát. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és a masszába dolgozzuk. Az omlós tésztát három részre osztjuk, alufóliába burkoljuk, és hideg helyen, hűtőszekrényben 2 órát pihentetjük. A cipókat egymás után kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle, és miután mind a három cipóból elkészültek a formák, kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Sajtfánk

Sajtfánk

Ízletes apró sajtfánkocskák. Nem száraz, könnyű kis finomságok. Ha vendégeket vár, ezt a finomságot nyugodtan teheti az asztal közepére! A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A vajjal körbevajazzuk az üstöt, majd beletesszük a maradékot, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket. Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet, és lereszteljük a masszát. Ezután beletesszük a reszelt sajtot, és simára keverjük...

Sajtkosár

Sajtkosár

Ez egy egyszerű sajtkosár, melyben nassolnivalót, vagy akár salátákat is tálalhatunk. Reszeljük le a trappista sajtot. Terítsük el kör alakban egyenletesen egy szilikonos sütőpapírdarabon. Mikruhullámú sütőben addig melegítsük, míg a sajt el nem kezd pirulni...

Hirdetés
Sajtos csiga

Sajtos csiga

A tésztához a sütőport összekeverem a liszttel. A lisztes keverékben elmorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval jól kidolgozom. A viszonylag lágy tésztát lisztezett deszkán kinyújtom vékony téglalappá. A töltelékhez valókat összekeverem, majd megkenem vele a tésztát bőségesen...

Sajtos golyók

Sajtos golyók

A vizet (és tejet) felforralom az 1/4 csésze vajjal. Ekkor belekeverem a lisztet és a habverővel addig kavarom, míg összeáll. 1-2 percig kavargatom a tűzön, majd leveszem hűlni. Elkészítem a krémet addig. Krém: Tejet, tejszínt a sóval és a sajttal felforralom, majd lehúzom a tűzről. A tojássárgákat kikavarom és lassan hozzáadok, folyamatos keverés mellett, egy decit a tejes keverékből. Majd visszaöntöm az egészet a lábosba, miközben folyamatosan keverem. Lassú tűzön sűrűre főzöm és félre teszem hűlni. Amikor langyos, belekeverem a 20 dkg vajat és kész...

Sajtos juhtúrós rudacskák

Sajtos juhtúrós rudacskák

A lisztet, a juhtúrót, a margarint, a sajt felét, a sót pici tejjel összegyúrjuk. Fél cm vastagra kinyújtjuk, és 1 cm-es csíkokra vágjuk derelyevágóval, vagy késsel. Tetszőleges hosszúságú rudakat formálunk belőle. Tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk...

Sajtos rudak

Sajtos rudak

Klasszikus sós sütemény, amit gyakorta sütnek lakodalmakba is. Egyszerű, gyors, finom, s egy hét múlva is élvezhető, már ha marad...A liszthez adom a sót, szódabikarbónát, elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a sajtot, ecetet. Ezután a tejföllel és a tojással összegyúrom.Téglalap alakúra nyújtom, kb. 0,7 cm vastagra. Késsel levágom a széleket, megkenem a tojással, megszórom a reszelt sajttal...

Hirdetés
Sajtos tallér

Sajtos tallér

A lisztbe belemorzsolom a zsírt, beleteszem a sót, köményt és a sütőport, összekeverem. Hozzáadom a reszelt sajtot. A tojást elhabarom fél deci tejjel vagy tejföllel, beleöntöm. Villával, majd kézzel összegyúrom, és még annyi tejet (tejfölt) öntök hozzá, hogy összeálljon, de ne legyen túl lágy. Meg kell kóstolni, mert a só megfelelő aránya nagyon fontos! Ha kell, gyúrok még hozzá sót.

Sajtos-sonkás kifli

Sajtos-sonkás kifli

Ez a kifli a gyermekeim kedvence. Akárhányszor sütöm, mindig azonnal felfalják. Nagyon finom, szívből ajánlom! Próbálja ki Ön is! A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!...Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket. Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére...

Sajtos-sós aprósütemény - cukorbetegeknek, diétázóknak

Sajtos-sós aprósütemény - cukorbetegeknek, diétázóknak

A hagyományos alapanyagokból készült sós süteményt cukorbetegek is fogyaszthatják, csak bele kell számítani a diétában meghatározott szénhidrát mennyiségbe. Átszitáljuk a lisztet és elmorzsoljuk benne a hideg margarint. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, 1 db tojást és 10dkg reszelt sajtot, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd 1-1,5 cm-re kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk vagy 5cm hosszú rudakat formázunk belőle. 1 tojást felverünk és a formák tetejét megkenjük vele. Ha megszáradt, újból átkenjük és megszórjuk a maradék sajttal...

Túrós-sajtos rudacskák

Túrós-sajtos rudacskák

Könnyen elkészíthető, a sajtokkal jól variálható, és érdemes is vele kísérletezni. Gouda, cheddar, feta esetleg egy kis kék sajt, persze csak módjával, mert a sütéstől erősödik az íze, és nem biztos hogy mindenki szereti. Aki azonban kedveli az ilyesmit, az bátran adagolhatja. Először a tésztát készítjük el. Összedolgozzuk az alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk (vegyük figyelembe a juhtúró só tartalmát), majd lefóliázva a hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. A krémsajtot kikeverjük a lereszelt füstölt sajt felével, és a borssal...

Tuti menü