Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtós sós sütik képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Sajtós sós sütik - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Sajtós sós sütik
Keresés
Találatok száma - 9 db
Kerek perec

Kerek perec

Hiányzik a kerek, a puha, a ropogós, a kicsi, a nagy, a magos, a sajtos, a sós. Mégsem mehetünk mindig moziba, csak a perec kedvéért, amit az ottani büféken kívül máshol nem nagyon majszolhatunk. De otthon miért is ne? Ha szánunk rá egy kis időt, lesz nekünk nagyon puha, foszlós, leheletnyit édeskés, nyúlós sóval ízesített, díszített perecünk. Elkészítése semmilyen különleges hozzávalót nem igényel, és szinte lehetetlen elrontani. Kedvünk szerint formázhatunk belőle rudat, karikát, masnit is, vagy amit csak szeretnénk. De azért mégis a kerek perec az igazi. Só helyett megszórhatjuk füstölt sajttal, tökmaggal, napraforgómaggal, akár fekete szezámmaggal is....

Porhanyós sajtos

Porhanyós sajtos

A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a vajjal, a tejszínnel, teszünk bele sót, pirospaprikát. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és a masszába dolgozzuk. Az omlós tésztát három részre osztjuk, alufóliába burkoljuk, és hideg helyen, hűtőszekrényben 2 órát pihentetjük. A cipókat egymás után kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle, és miután mind a három cipóból elkészültek a formák, kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk...

Sajtfánk

Sajtfánk

Ízletes apró sajtfánkocskák. Nem száraz, könnyű kis finomságok. Ha vendégeket vár, ezt a finomságot nyugodtan teheti az asztal közepére! A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A vajjal körbevajazzuk az üstöt, majd beletesszük a maradékot, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket. Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet, és lereszteljük a masszát. Ezután beletesszük a reszelt sajtot, és simára keverjük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik alkalommal a Méz- és Mézeskalács-fesztivált és átadják az Év méze díjat is. Haász Ferenc, a főszervező Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke elmondta: a rendezvény a magyar méhészeti közélet rangos eseményévé nőtte ki magát az évek során, idén tizenegy mézlovagrend látogat el a fürdővárosba ebből az alkalomból....
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Átadásra kerültek az első VinCE Awards Díjak
Átadásra kerültek az első VinCE Awards Díjak Tíz kategóriában ismerte el a borok elkészítésén túlmutató, kimagasló teljesítményeket...
Sajtkosár

Sajtkosár

Ez egy egyszerű sajtkosár, melyben nassolnivalót, vagy akár salátákat is tálalhatunk. Reszeljük le a trappista sajtot. Terítsük el kör alakban egyenletesen egy szilikonos sütőpapírdarabon. Mikruhullámú sütőben addig melegítsük, míg a sajt el nem kezd pirulni...

Sajtos rudak

Sajtos rudak

Klasszikus sós sütemény, amit gyakorta sütnek lakodalmakba is. Egyszerű, gyors, finom, s egy hét múlva is élvezhető, már ha marad...A liszthez adom a sót, szódabikarbónát, elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a sajtot, ecetet. Ezután a tejföllel és a tojással összegyúrom.Téglalap alakúra nyújtom, kb. 0,7 cm vastagra. Késsel levágom a széleket, megkenem a tojással, megszórom a reszelt sajttal...

Hirdetés
Sajtos tallér

Sajtos tallér

A lisztbe belemorzsolom a zsírt, beleteszem a sót, köményt és a sütőport, összekeverem. Hozzáadom a reszelt sajtot. A tojást elhabarom fél deci tejjel vagy tejföllel, beleöntöm. Villával, majd kézzel összegyúrom, és még annyi tejet (tejfölt) öntök hozzá, hogy összeálljon, de ne legyen túl lágy. Meg kell kóstolni, mert a só megfelelő aránya nagyon fontos! Ha kell, gyúrok még hozzá sót.

Sajtos-sonkás kifli

Sajtos-sonkás kifli

Ez a kifli a gyermekeim kedvence. Akárhányszor sütöm, mindig azonnal felfalják. Nagyon finom, szívből ajánlom! Próbálja ki Ön is! A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!...Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket. Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére...

Sajtos-sós aprósütemény - cukorbetegeknek, diétázóknak

Sajtos-sós aprósütemény - cukorbetegeknek, diétázóknak

A hagyományos alapanyagokból készült sós süteményt cukorbetegek is fogyaszthatják, csak bele kell számítani a diétában meghatározott szénhidrát mennyiségbe. Átszitáljuk a lisztet és elmorzsoljuk benne a hideg margarint. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, 1 db tojást és 10dkg reszelt sajtot, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd 1-1,5 cm-re kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk vagy 5cm hosszú rudakat formázunk belőle. 1 tojást felverünk és a formák tetejét megkenjük vele. Ha megszáradt, újból átkenjük és megszórjuk a maradék sajttal...

Túrós-sajtos rudacskák

Túrós-sajtos rudacskák

Könnyen elkészíthető, a sajtokkal jól variálható, és érdemes is vele kísérletezni. Gouda, cheddar, feta esetleg egy kis kék sajt, persze csak módjával, mert a sütéstől erősödik az íze, és nem biztos hogy mindenki szereti. Aki azonban kedveli az ilyesmit, az bátran adagolhatja. Először a tésztát készítjük el. Összedolgozzuk az alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk (vegyük figyelembe a juhtúró só tartalmát), majd lefóliázva a hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. A krémsajtot kikeverjük a lereszelt füstölt sajt felével, és a borssal...

Tuti menü