Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sütemények képes leírás - Sajtos receptek.tlap.hu
részletek »

Sütemények - Sajtos receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sajtos-receptek.tlap.hu » Sütemények
Keresés
Találatok száma - 5 db
Fetás, aszalt paradicsomos mufin

Fetás, aszalt paradicsomos mufin

Különleges pékségekben kapható olívabogyós, paradicsomos kenyér adta az ihletet ehhez a fetás, aszalt paradicsomos muffinhoz, ami aperitif mellé, vagy étvágygerjesztőnek is remek, de egynél többet nem ér belőle enni, mert akkor nem marad hely a folytatásnak. 15 deka vajat teljesen simára keverünk két tojással, közben 20 deka lisztet megsózunk, megborsozunk, belekeverünk fél csomag sütőport, rozmaring levélkéket és bazsalikomot. Felkockázunk egy szűk marék aszalt paradicsomot, aminek az olaját szintén a vajas tojásba öntjük a fűszeres liszttel együtt. Jól összedolgozzuk. Ragacsos, nem folyékony tésztát kell kapnunk, de ha túl száraznak érezzük, keverjünk hozzá nyugodtan egy kis tejszínt vagy tejfölt.

Friss sajt, omlós tésztában sütve

Friss sajt, omlós tésztában sütve

Egy igazi különlegesség. És semmire sem hasonlít. Vagy igen? Ha valakinek beugrik róla valami, írjon nekünk. A lisztet és a szobahőmérsékletű vajat az egy tojássárgájával gyorsan és alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőbe tesszük, pihentetjük. A túrót egy keverőtálba helyezzük, sózzuk. Adunk hozzá egy kevés lisztet, reszelt trappista sajtot, pirított fenyőmagot, apró kockára vágott bacont, és egy tojássárgáját. A tésztát kivesszük a hűtőből. Kinyújtjuk olyan fél cm vastagra. A sütőformába tesszük és kihúzzuk a szélére is. Ráhelyezzük a túrós tölteléket. A tetejét megszórjuk sajttal, és 170 fokon megsütjük 15 perc alatt...

Sajtos rétes

Sajtos rétes

A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A mazsolát 20 percre vízbe áztatjuk, lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük. A mazsolát papír törlőkendővel szárazra törölgetjük. A krémsajtot simára keverjük a tehéntúróval és a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a vágott mandulát és a mazsolát. A sajtot uborkagyalun hajszálvékony szeletekre vágjuk. A tarját vagy a sonkát vékony csíkokra metéljük, a margarint felolvasztjuk. Nagy konyharuhát megszórunk liszttel...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sajtroló - sajtos roló

Sajtroló - sajtos roló

A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük...

Spenótos-márványsajtos tortácska

Spenótos-márványsajtos tortácska

A spenót mind ricottával, mind pedig a markánsabb sajtokkal könnyen társítható. Mivel a spenót egyike lesz az első friss zöldségeknek, Ízbolygó ezzel variált. A spenót lesz az első friss zöldségek egyike, így spenótos-márványsajtos tortácskákat készítettem, de ettől függetlenül érdemes a spenót féltestvérét, a mángoldot is megkóstolni. Ennek erősebb levélnyele és húsosabb levelei vannak, ízre azonban hasonló, mint a spenót. Érdekes, hogy rendszertanilag a mángold a cékla testvérének számít. Bébispenótot is mind több helyen lehet kapni, ez pedig salátának remek. Párolni is lehet, kis fokhagymával, tejszínnel isteni köret válhat belőle. Egyébként a spenót jól bírja a fagyasztást, érdemes belőle a fagyasztóban tartani egy keveset. Sosem lehet tudni, mikor is jön jól. Készülhet belőle spenótos-ricottás lasagne, sós torta vagy akár egy kevés főzelék. Főzelék készítésénél érdemes az 1/3-át leturmixolni, ezzel sűrítve a főzelékünket. A leveles tészta szintén fagyasztóbarát...

Tuti menü